|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

İçeceklerdeki Fosfor

Fosfor, süt, tahıllar ve protein içeriği yüksek yiyecekler gibi birçok diyet kaynağından elde edilen esansiyel bir mineraldir. Bazı alkolsüz içeceklere de eklenir. Bu durum, muhtemelen alkolsüz dengesizliğe yol açacak olan aşırı alkolsüz içeceklerin tüketilmesine ilişkin endişeleri artırmıştır, bu nedenle çok fazla fosfor tüketmeyle ilgili sağlık risklerinin farkında olmak faydalıdır.

Fosfor

Fosfor birleştirir güçlü kemikler oluşturmak için kalsiyum ile. Tüm hücre büyümesi için genetik talimatları taşıyan DNA ve RNA'daki bir elementtir. Hücresel enerji üretmek ve hemoglobinin kandaki oksijeni serbest bırakmasını sağlayan kimyasal reaksiyonda fosfor gerekir. Sağlıklı çalışmayı sağlamak için, vücut katı bir asit-baz dengesini izlemeli ve korumalıdır. Bu, sistem genelinde böbrekler ve akciğerler tarafından gerçekleştirilir, ancak hızlı değişimleri önlemek için, fosfor asitliği arttırmak veya azaltmak ve vücutta dolaşırken farklı moleküller ile etkileşime girebilir ve Fosforlu İçkiler

Süt ve meyve suları doğal olarak fosfor içerir ve keskin veya ekşi bir tat oluşturan fosforik asit şeklinde bazı alkolsüz içeceklere eklenir. Bir fincan sütlü porsiyon porsiyon 378 mg fosfor içerir; USDA Besin Veritabanına göre, aynı porsiyon yağsız sütün 247 mg'ı vardır. Portakal ve domates suyu yaklaşık 42 mg ila 44 mg içerir. Gazlı içecekler daha az fosfor içerir. 12 oz. kola porsiyonu 37 mg, portakal renkli karbonatlı bir içecek ise sadece 4 mg'dır. Zencefilli gazoz, kök birası ve üzüm sodası da dahil olmak üzere bazı gazlı alkolsüz içecekler fosfor içermez.

Besin Etkileşim

Çok fazla fosfor vücuttaki aktif D vitamini miktarını azaltır ve bu da miktarı azaltır. kandaki kalsiyumun kalsiyum emilmesi için D vitamini gerektiğinden. Süt yoluyla fosfor elde ederseniz bu problemin gelişmesi muhtemel değildir, çünkü aynı zamanda kalsiyum ve D vitamini bakımından da zengindir. New York Üniversitesi'ne göre, Temmuz 2011'den itibaren yapılan araştırmalar, sütün alkolsüz içecekler ile değiştirilmesinin osteoporoz riskini arttırdığı iddiasını kanıtlamamıştır. . Bununla birlikte, ne kadar fazla fosfor alırsanız, Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre ne kadar kalsiyum ihtiyacınız olursa, tüm besin maddelerinin yeterli miktarını içeren dengeli bir diyet tüketmeniz önemlidir.

Fosfor Zehirlenmesi

Vücudunuzdaki fosfor seviyelerinin toksik hale gelmesi mümkündür. Linus Pauling Enstitüsü'ne göre önerilen tolere edilebilir üst alım günde 4 g veya 4.000 mg'dır. Böbrekler kandaki fosfor seviyelerinin korunmasından sorumludur, bu nedenle toksisite en sık böbrekler hastalık veya hasar nedeniyle düzgün çalışmadığında ve fazla miktarları çıkaramadığında ortaya çıkar.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]