| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Vitamin ve Mineral Eksikliği ile Gelen Hastalıklar Nelerdir

Vitaminler ve mineraller genel sağlık, büyüme ve gelişmeyi destekleyen önemli besinlerdir. Vitaminler ve mineraller ayrıca vücutta çeşitli kimyasal reaksiyonların gerçekleşmesini sağlar. Uzun süre belirli miktarda vitamin ve mineral tüketmiyorsanız, çeşitli hastalıklardan herhangi birini geliştirebilirsiniz.

Demir Eksikliği Anemisi

Demir eksikliği anemisi bunlardan biridir. beslenme yetersizliğinden kaynaklanan en yaygın tıbbi durumlar. Demir eksikliği anemisi, vücutta yetersiz miktarda demir bulunması nedeniyle sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin olmaması ile karakterize edilir. Eğer kırmızı kan hücrelerinin eksikliği varsa, dokularınız yeterli miktarda oksijen almaz. Bu yorgunluk, nefes darlığı ve baş dönmesine neden olabilir. Demir eksikliği anemisine diyetin düşük alımı veya kan kaybı neden olabilir. Hafif veya orta dereceli demir eksikliği anemisi vakaları, artan diyet demir alımı veya oral destek ile düzeltilebilir. Ağır vakalarda kan nakli gerekebilir. Demir eksikliği anemisini önlemek için yetişkin erkekler günde 8 mg demir tüketmeli ve yetişkin kadınlar her gün 15 mg demir tüketmelidirler.

Osteoporoz

Yaşamınız boyunca vücudunuz sürekli eski kemiği parçalara ayırır ve yerine yeni kemiği yeniden üretir. Kalsiyum ve fosfor ve yağda çözünen D vitamini minerallerinin tümü güçlü kemiklerin oluşumu için gereklidir. Kalsiyum ve fosfor, kemiklerinizin ve dişlerinizin yapısını ve gücünü sağlayan hidroksiapatit oluşturmak üzere birleşir. D Vitamini, bağırsak sisteminizdeki minerallerin emilimini uyararak ve kan dolaşımınızdaki normal mineral aralığını koruyarak kalsiyum ve fosforu düzenler. Bu vitamin ve minerallerin herhangi birinde eksikseniz, vücudunuz kemiği yeniden üretebilecek, ancak yeni oluşturulan kemik güçlü olmayacaktır. Bu, kırılmaya eğilimli zayıf, kırılgan kemiklerle karakterize bir durum olan osteoporozun gelişmesine yol açar.

Osteoporoz gelişimini önlemek için, her seferinde yeterli miktarda D, kalsiyum ve fosfor tüketilmesi önemlidir. gün. Yetişkinler günde 5 ila 15 mcg D vitamini, 1.000 ila 1.200 mg kalsiyum ve 700 mg fosfor tüketmelidir.

Pellagra

Yetersiz miktarda suda çözünür B vitamini niasin diyete neden olabilir cilt iltihabı, döküntü, hafıza kaybı, konfüzyon ve diyare ile karakterize pellagra adı verilen bir hastalık. Tedavi edilmeyen pellagra ölüme neden olabilir. 1900'lerde, Amerika Birleşik Devletleri'nde pellagra yaygındı. Diyetteki en önemli diyet kaynağı olan niacin takviyeli tahılların eklenmesi, Amerika Birleşik Devletleri'nde pellagra prevalansını azaltmıştır. MayoClinic.com, pellagra'nın çok zayıf bir diyeti olan veya alkolü kötüye kullananlar arasında hala meydana geldiğine dikkat çekiyor.

Makrositik Anemi

Makrositik anemi, yetersiz miktarda B12 vitamini veya folat miktarının neden olabileceği başka bir anemi türüdür. Suda çözünebilen bu B vitaminlerinin her ikisi de kırmızı kan hücrelerinin uygun sentezi için gereklidir. Yeterli miktarda olmadan, vücut kırmızı kan hücreleri yapabilir, ancak çok büyük ve düzgün bir şekilde çalışamazlar. Sonuç olarak, vücut oksijenden mahrum kalır.

Makrositik anemiyi önlemek için yetişkinler her gün 2,4 mcg B12 vitamini ve 400 mcg folat tüketmelidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com