Müshiller, özellikle kabızlık yaşıyorsanız, kolayca geçirilebilecek büyük yumuşak dışkılar üretmek için dışkıya su çekmeye yardımcı olur. Reçetesiz müshil satın alabilseniz de, çoğu zaman kimyasal kaygılanmadan veya fazladan masraf harcamadan müshil etkisi olan yiyecekleri yiyebilirsiniz. Kalıcı kabızlık veya düzensizlik yaşıyorsanız, bunun altında yatan bir nedenden dolayı olabileceği için tıbbi bir uzmanla görüşmelisiniz.
Keten Tohumu
Keten tohumu, azaltılmasında yardımcı olabilecek zengin bir diyet lifi kaynağıdır. yüksek kolesterol düzeyleri, kalp damar sağlığını iyileştirir ve Integrative Medicine Communications'ın “Hastalık, Bitkiler ve Takviyeler Üzerine Hızlı Erişim Hasta Kitabı” kitabına göre hafif bir müshil olarak işlev görür. Keten tohumu içindeki bileşik müsilaj, bitkiler tarafından doğal olarak üretilen kalın bir madde olan müshil etkisinden sorumludur. Müsilaj, hem besinleri emen hem de atıkları dışarı çıkaran bağırsakları uyarmak için diyet lifi ile çalışır.
Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler
Koyu yeşil yapraklı sebzeler sadece temel vitamin ve besinleri içermez, aynı zamanda yüksek çözünmez lif seviyelerine sahiptir. bu bir müshil gibi davranır. Bu bitkilerden elde edilen selüloz vücut tarafından absorbe edilemez, Janet Zand ve diğerlerine göre “Sağlıklı Yaşam için Akıllı Tıp” kitabında biriken atıkları uzaklaştırmaya yardımcı olur. Karahindiba gibi müshil sebzeler Şalgam yeşillikleri de A, C ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum içerir.
Mango
Mango, idrar söktürücü, müshil ve büzücü olduğu için kabızlık ve ishalin tedavisi için kullanılan yaygın bir halk ilacı ilacıdır. Uddhav Kulkarni'ye göre “Biz Ne Yiyoruz” kitabındaki nitelikleri, sadece sağlıklı bir diyet lifi kaynağı değil, aynı zamanda kabızlık yaşayanlara yardımcı olan C vitamini ve potasyum açısından da bol miktarda bulunur. Jorge Valera, “Sağlıklı Çocuklar” adlı kitabında, olgunlaşmamış bir mango yemenin hazımsızlık gibi mide-bağırsak sorunları için rahatlama sağlayabileceğini söylüyor.
, , ] ]