|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

İlk On Antioksidanlar

Antioksidanlar, sağlıklı hücreleri serbest radikallerin zarar görmesinden koruyan bileşiklerdir, hücrelerin DNA yapısını değiştirebilen ve hastalıklara yol açabilecek kabiliyette bulunan moleküllerdir. Binlerce antioksidan tespit edildi, ancak en yaygın ve tanıdık olan birkaç kişi var. Antioksidanlar üzerine yapılan araştırmalar, hücreleri kalp hastalığına, kansere ve yaşlanma ile ilgili diğer hastalıklara yol açan hasarlardan koruma kabiliyetlerine odaklanmıştır.

C ve E Vitaminleri

Antioksidan terimi aslında bir maddenin kabiliyetini ifade eder. Bir elektronu serbest bir radikale bağışlamak, ki bu sağlıklı bir hücreden bir elektron çalmak isteyen bir çöpçü gibidir. İki ana vitamin C ve E'nin antioksidan aktiviteye sahip olduğu gösterilmiştir. C vitamini birçok meyve ve sebzede, özellikle de portakal ve greyfurt gibi narenciye meyvelerinde, çilek, kırmızı biber, domates, brokoli ve ıspanakta bulunur. E Vitamini temel olarak buğday tohumu yağı, ayçiçeği tohumu ve yağı, badem ve yerfıstığı yağı dahil olmak üzere fındık, tohum ve yağlarda bulunur. Bu vitaminlerin her ikisi de bağışıklık fonksiyonunda rol oynar, ancak hastalığın önlenmesi ile ilgili araştırmalar, günlük önerilen miktarlardan daha yüksek miktarlarda almak için net bir fayda göstermemiştir.

Zinc ve Selenium

Mineraller çinko ve selenyum, İnsan vücudunda sadece az miktarda ihtiyaç duyulduğunda, ayrıca antioksidan özelliklere de sahiptir. Birçok önemli rolleri arasında, bu mineraller bağışıklık sisteminin bakteri ve virüslerle savaşmasına yardımcı olur ve DNA'nın üremesinde esastır. Balık, tavuk ve et iyi çinko ve selenyum kaynaklarıdır. Bazı araştırmalar düşük selenyum seviyesine sahip bireylerin kanser ve kalp hastalıkları için yüksek risk altında olduğunu göstermiştir; bununla birlikte, ilave mineral dozu almanın faydalı olduğu gösterilmemiştir.

Beta Karoten, Likopen ve Lutein

Karotenoidler, domates, havuç, biber ve karpuz gibi bitkilere kırmızı, turuncu veya sarı renk veren bileşiklerdir. renk. Beta karoten, likopen ve lutein içeren karotenoidler ayrıca antioksidan aktiviteye sahiptir. Linus Pauling Enstitüsü tarafından yayınlanan bir araştırmanın özeti, popülasyon çalışmaları karotenoid bakımından zengin meyve ve sebzelerde yüksek diyetlerin kardiyovasküler hastalık riskinin azalmasıyla ilişkili olduğunu ve bazı kanser türlerinin, yüksek doz takviyelerinin yararları olmadığını ortaya koymaktadır. br> Antosiyaninler, Flavanoller ve İzoflavonlar

Bitkilerdeki diğer birçok bileşiklerin antioksidan özelliklere ve olası sağlık yararlarına sahip olduğu tespit edilmiştir. Flavonoid ailesinin üyeleri olan bileşikler, meyvelere koyu kırmızı ve mavi rengini veren antosiyaninleri; çay, çikolata, üzüm ve kırmızı şarapta bulunan flavanoller; ve soya fasulyesi ve baklagillerde bulunan izoflavonlar. Genel olarak, bireysel antioksidanların kronik hastalığın önlenmesinde oynayabileceği rol hakkındaki araştırmaların çoğu umut verici olmamıştır. Bununla birlikte, birçok kanıt, bu antioksidanların besin kaynakları bakımından zengin bir diyetin, birçok kanser ve kalp hastalığı formunun yanı sıra yaşa bağlı diğer hastalıklara karşı da koruma sağladığını göstermiştir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]