|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Yüksek Kalsiyum Böbrekleri Nasıl Etkiler?

Kalsiyum vücudunuzdaki en bol mineraldir ve kemik fonksiyonundan ve diğer bazı fonksiyonlardan sorumludur. Bu vitamin diyetinizin önemli bir parçası olsa da, çok fazla böbreklerde sorunlara neden olabilir. Kalsiyum takviyesi almaya başlamadan önce doktorunuza danışın. Genel olarak sağlıklıysanız gereksiz olabilir.

Kalsiyum Fonksiyonu

Vücudunuzdaki kalsiyumun yaklaşık yüzde 99'u kemiklerinizi ve dişlerinizi güçlü tutmak için kullanılır, destekleyici yapı, Diyet Takviyeleri Ofisi . Vücudunuzdaki kalan kalsiyum normal sinir fonksiyonlarını, hücre içi sinyalleri destekleyerek hücrelerin iletişim kurmasını ve kas ve kalp kasılmalarını destekler. Bu işlevleri desteklemek için günlük diyetinizden veya takviyelerinizden 1.000 mg kalsiyum almanız gerekir.

Böbrekler ve Kalsiyum Düzenlemesi

Böbrekleriniz vücuttaki kalsiyum konsantrasyonunda rol oynar. Kan kalsiyum seviyeleriniz düştüğünde, paratiroid bezlerindeki kalsiyumu tespit eden proteinler paratiroid hormonları veya PTH salgılamasına yardımcı olmak için sinyaller gönderir. Bu hormon, D vitamini kalsitriol olarak bilinen aktif formuna dönüştürmeye yardımcı olur, Linus Pauling Enstitüsü'nü açıklıyor. Böbreklerde kalsitriol kalsiyum emilimini arttırır. Hem PTH hem de kalsitriol osteoklastları aktive ederek kemiklerde kalsiyum salgılanmasına yardımcı olur. Bu hücreler kalsiyumun yeniden emilmesine yardımcı olur, idrardaki kalsiyum atılımını azaltır ve böbreklerde tekrar emilmesini sağlar. Kalsiyum normal seviyelerde olduğunda, paratiroid bezleri PTH salgılanmasını durdurur ve idrarda fazla kalsiyum atılır, bu da kalsiyum seviyeniz yüksekse böbreklerde sorunlara yol açabilir.

Kalsiyum ve Böbrek Taşları

Böbrek taşlarının kesin nedeni bilinmemektedir; ancak, hiperkalsiüri veya idrarda aşırı kalsiyum adı verilen bir durum, taşlar için risk artışı ile birlikte gelir. Ulusal Böbrek ve Ürolojik Hastalıklar Bilgi Toplama Merkezi, kalsiyumdan oluşan böbrek taşlarının kalsiyum oksalat veya kalsiyum fosfat olabileceğini ve kalsiyum oksalatın daha yaygın olduğunu söylüyor. İdrar asidik olduğunda kalsiyum oksalat taşları oluşur, kalsiyum fosfat taşları ise alkalin idrarın yan etkisidir. Diyetinizde çok fazla kalsiyum bulunması böbrek taşlarına yol açabilir, aşırı protein ve sodyum veya hidrasyon durumu gibi diğer faktörler de şansınızı artırabilir.

Diüretiklerin Etkileri

Diüretikler daha fazla oluşturarak çalışır Böbreklerde idrar, idrarda atılan sıvı miktarını artırarak. Linus Pauling Enstitüsü'ne göre, kalsiyum böbreklerde tekrar emildiğinden, yüksek kalsiyumlu bir takviyeyle diüretik almanız hiperkalsemi riskinizi artırabilir. Bu durum kanda yüksek kalsiyum seviyelerine neden olur ve muhtemelen anormal kalp ritmine yol açar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]