Kokam meyvesi, güney Hindistan’dan gelen küçük mor bir meyvedir. Meyve, iklimi sıcak ve nemli olduğu tropik yağmur ormanlarında küçük yaprak dökmeyen ağaçlarda yetişir. Kokam suyu ve kabuğu hem Hindistan'da yemeklerde kullanılır, hem de meyveler tıbbi amaçlar için de kullanılabilir. Kokam meyvesi, sağlık endüstrisinin son zamanlarda çeşitli hastalıklar için önemli faydalar sağladığını kabul ettiği bir madde olan bir garcinol kaynağıdır.
Antioksidan
Antioksidanlar, vücudunuzdaki dokuyu hasardan koruyan maddelerdir. diyabet, artrit ve kardiyovasküler hastalıklar dahil olmak üzere çeşitli hastalıklara bağlanmış serbest radikaller. "Hematoloji ve Onkoloji Dergisi" nin 2 Eylül 2009 tarihli sayısına göre garcinolün vücutta antioksidan etki sağladığı gösterilmiştir. Kokam meyvesinden elde edilen garcinol indica olarak da bilinen Garcinol, vücudu duman ve kirlilik gibi çevresel tehlikelerden kaynaklanan doku hasarına karşı korur. Garcinol ayrıca nöroprotektif özelliklere sahiptir, yani beyni çevreleyen dokuyu korur.
Anti-inflamatuar
Kokam meyvesinden elde edilen garcinol, insan sağlığına yararlı antienflamatuar özelliklere sahiptir. Garcinol vücuttaki iltihaptan sorumlu anahtar enzimleri önemli ölçüde engeller. Drugs.com, trakeal kas hücrelerinin garcinol ile tedavisinin, sigara dumanının neden olduğu iltihabı kuvvetle inhibe ettiğini bildirmektedir. Laboratuvar farelerinde topikal olarak garcinolun cilde uygulanması, farelerde bile iltihabı inhibe etti.
Enfeksiyonlar
Araştırma, kokam meyvesinden elde edilen garcinolün, Staph enfeksiyonu olarak da bilinen Staphylococcus aureus gibi enfeksiyonların önlenmesinde etkili olduğunu göstermektedir. Staph enfeksiyonları cilt üzerinde taşınabilir ve cildin kırıldığı her yere vücuda girebilir ve bu durum orta derecede şiddetli sağlık sorunlarına neden olabilir. Drugs.com, laboratuarda yapılan araştırmalarda, garcinolün, stafil enfeksiyonlarının büyümesini önlemede etkili olduğunu ve antibiyotik vankomisin kadar faydalı olduğunu bildirmektedir.
Kanser
Garcinolün kolondaki kanser hücreleri üzerindeki etkileri olmuştur. okudu. "Hematoloji ve Onkoloji Dergisi" nin 2 Eylül 2009 sayısında belirtildiği gibi, kokam meyvesinden garcinol, yaklaşık 72 saatlik tedaviden sonra bağırsaklarda kanser hücrelerinin büyümesini inhibe etti. Garcinol, normal hücrelere zarar vermeden bağırsaklardaki kanser hücrelerini etkili bir şekilde immobilize etti. Garcinolün lösemi hücreleri ve Epstein-Barr virüsü üzerindeki etkileri ile ilgili araştırmalar da yapılmaktadır.
Ülserler
Garcinol bir antioksidan olarak etkili olduğu için, bazı serbest radikal hasarlarını önler. ülserler. Hidroksil radikal hasarı, laboratuar araştırmalarında garcinol tarafından etkilenen stres kaynaklı gastrik ülserlere neden olur. Her ne kadar "Hematoloji ve Onkoloji Dergisi" nin 2 Eylül 2009 tarihli sayısı, garcinolün gastrik ülserler üzerindeki etkilerinin henüz tam olarak anlaşılmadığını belirtmesine rağmen, kokam meyvesinden garcinolun, potansiyel bir ilaç haline gelme potansiyeli olduğu açıktır. "treatment of ulcers.
", 3, [[