Beyin ve merkezi sinir sistemi, büyük miktarda sinir hücresinden oluşur. Stanford Üniversitesi HOPES Projesi ayrıca, askorbik asit olarak da bilinen C Vitamini'nin, sinir hücreleri arasındaki beynin kısımlarında da çok yaygın olduğunu belirtti. Çalışmalar, C vitamininin sinir hasarını onarabildiğini ve önleyebileceğini göstermiştir.
Vücuttaki C Vitamini Hakkında
C Vitamini ayrıca askorbik asit olarak da bilinir ve Stanford Üniversitesi'ne göre, vücudun içinde form değiştirir askorbat adı verilen negatif yüklü bir bileşik. Çoğu hayvan kendi C vitaminini yapar, ancak insanlar ve diğer bazı ilgili hayvanlar, genetik mutasyon nedeniyle olamaz. Stanford Üniversitesi HOPES Projesi, insanların gerekli molekülleri yapmak için diyette C Vitamini olması gerektiğini söylüyor. C vitamini, kollajen, karnitin ve noradrenalin üretiminde önemlidir.
Serbest Radikaller Hakkında
Serbest radikaller, oksidasyon adı verilen bir işlemle elektronlarını çalarak hücrelere zarar verebilir. Stanford Üniversitesi serbest radikallerin havadan, yiyeceklerden, ilaçtan ve hatta sudan gelebileceğini söylüyor. Serbest radikaller bir hücreye okside olduğunda veya zarar verdiğinde, hücre normal fonksiyonunu kaybedebilir ve sonunda ölebilir. Stanford HOPES Projesi'ne göre, artan serbest radikal üretimi sinir hücresi hasarına ve hasarına neden oluyor veya hızlandırıyor.
C Vitamini Serbest Radikallerle Savaşıyor
C Vitamini, Stanford Üniversitesi'ne göre güçlü antioksidan özelliklere sahip. Vücudunuzun içinde, C vitamini askorbat olarak değişir ve negatif bir yükü vardır. Stanford, askorbatın elektronlarını serbest radikallere bağışlayarak serbest radikalleri etkisiz hale getirebildiğini söylüyor. Bu da DNA ve proteinler gibi hücrenin diğer kısımlarını elektronlarının çalınmasından ve böylece sinir hücrelerinin korunmasından korur.
Askorbat ve Sinir Hastalıkları
Stanford Üniversitesi'nden bilim adamları, askorbatın, beynin striatum bölgesi. Bunun çoğu, Stanford'un araştırdığı hücre dışı sıvı olarak adlandırdığı sinir hücreleri arasında yer alıyor. Motor aktivite sırasında, sinir hücreleri hücre dışı boşluklara askorbat salmaktadır. Stanford'a göre, araştırmalar sinir hasarı olan farelerde bu serbest bırakma mekanizmasının da işe yaramadığını gösterdi, bu nedenle motor işlevindeki bir azalmanın bazı beyin alanlarında düşürülmüş askorbat seviyelerine bağlanabileceğini gösterdi.
Stanford Üniversitesi araştırmaları sinir hasarı olan farelere askorbat enjeksiyonlarının motor fonksiyonlarını geliştirdiğini göstermiştir. Araştırmacılar, yetersiz miktarda askorbatın sinir semptomlarını kötüleştirdiği teorisini ortaya koydu. Michel Fontes tarafından farelerle yapılan bir Fransız çalışması, C Vitamini veya askorbik asit ile yapılan tedavinin, 2.500 Amerikalıdan 1'ini etkileyen bir sinir hastalığı olan Charcot-Marie-Tooth hastalığının semptomlarını iyileştirdiğini göstermiştir. Araştırmacılar, gelecekte C Vitamini'nin laboratuar farelerinde olduğu gibi insan koşullarını iyileştirmede aynı etkiye sahip olup olmadığını öğrenmeyi planlıyorlar.
, , ] ]