wakegastro.com'a göre, Helicobacter pylori, 60 yaşın üzerindeki Amerikalıların yüzde 50'sine kadar mide kaplamasını etkileyen bir bakteridir. H. pylori enfeksiyonu basit bir kan testi ile teşhis edilebilir. Bakteriler, mide duvarındaki mukoza tabakasını zayıflatır ve altındaki dokuyu sinirlilik yaratan asidik koşullara maruz bırakır. Tedavi için reçete edilen bazı ilaçlar ve antibiyotikler vardır, ancak H. pylori'yi öldüren yiyecekler de vardır.
Tanımlama
H. pilori bakterileri, peptik ülserlerin ve gastrik tümörlerin başlangıcı ile ilişkilendirilmiştir. HealthNewsflash.com adlı firmanın rutin olarak antibiyotik ve diğer ilaçlarla tedavi edildiği, ancak bazı suşların dirençli olduğu kanıtlanmıştır. İronik olarak, mide pH seviyesini düşürmek, daha asidik hale getirmek, çoğu insan antasitler alarak tahriş semptomlarına cevap verirken bakterileri inhibe eder.
Sulforaphane
Johns Hopkins Üniversitesi'ne göre, bir besin maddesi Sülfoptan olarak adlandırılan, diğer ilaçlara dirençli suşlar dahil olmak üzere, mide zarındaki H. pylori bakterilerinin öldürülmesinde etkilidir. Ayrıca gastrik tümör oluşumunu da engeller. En iyi diyet sülfostan kaynağı brokolidir. Brokoli filizi olgun bitkiye göre 30 ila 50 kat daha fazla sülfoptan içerir. Lahana, karnabahar ve lahana gibi diğer lahanalı sebzeler de daha az miktarda sülfostan içerir.
İnhibitörler
Diğer gıdalar, H. pylori'yi denemelerde inhibe etme kabiliyetini göstermiştir, ancak klinik testler, Acu-Cell.com'a göre iddia ediyor. Bu kategorideki yiyecekler arasında sarımsak, soğan, meyan kökü, tarçın, hindistancevizi yağı ve acı biber bulunur. Bu yiyecekler bakterileri öldürmedikleri için, bir tedavi olarak görülmemelidirler.
Bromelain
Bromelain, ananas gibi bromeliad bitkilerinde bulunan kükürt içeren bir enzimdir. Acu-Cell.com, düzenli olarak ananas suyunu yudumlarken, H. pylori enfeksiyonuna karşı etkili bir tedavi olabileceğini, özellikle de bakterileri bastırmak için midenin asitliğini artıran tıbbi tedavilere dayanamayan kişiler için etkili bir tedavi olabileceğini söylüyor.
Probiyotikler
Acu-Cell.com'a göre, probiyotik ve asidophilus ve bifidus gibi "iyi" bakteri tüketiminin H. pylori'ye doğrudan bir etkisi yoktur. Bununla birlikte, H. pyloriyi tedavi eden bireylere, sindirim sistemini, tedavi sırasında kaybolabilecek faydalı mikroplarla yeniden çoğaltmanın bir yolu olarak önerdikleri için tavsiye edilir.
, , ] ]