|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Folik Asit Ayaklarda Nöropatiye Yardımcı Olur mu?

Diyabet, vücudunuzun glikozu düzgün kullanamama durumunun neden olduğu kronik bir hastalıktır. Vücudunuzdaki hemen hemen her organı etkileyebilir. Zamanla ellerinize ve ayaklarınıza hassasiyet sağlayan sinirler, diyabetik nöropati denilen bir durumdan etkilenebilir. Günümüzde diyabet veya periferik nöropati tedavisi yoktur. Folik asit, sekiz B vitamininden biri olan folatın sentetik şeklidir. Folik asit, diyabetik hastalarda periferik nöropati semptomlarını hafifletebilir, ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Diyabetik Nöropati

Diyabetik nöropati sinir hasarı sonucu oluşur; uzun süredir devam eden diyabet, kan şekeri seviyelerinin zayıf kontrolü, kan dolaşımının azalması nedeniyle sinirlere verilen vasküler hasar ve sinirlerin iltihaplanmasından kaynaklanabilir. Periferik nöropati olarak da adlandırılan diyabetik nöropati, tipik olarak ayakları ve ayak parmaklarını etkiler, yanma ağrısı, iğneler ve iğneler hissine ve uyuşukluğa neden olur. Belirtiler genellikle geceleri daha da kötüleşir. Teşhis doktorunuz tarafından bir dizi nörolojik testle konur. Diyabetik nöropati tedavisi yoktur, ancak kan şekerinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olur.

Folik Asit

Folik asit, diyet takviyelerinde bulunan ve vitamin takviyeli gıdalara eklenen daha stabil folat formudur. Folik asit, DNA sentezi, kırmızı kan hücresi oluşumu ve amino asit metioninin homosisteinden metabolizması dahil olmak üzere birçok işlevi yerine getirir. Nadir olmasına rağmen, folik asit eksikliği besin maddelerinin sindirim sisteminden emilimini azaltır ve genellikle alkolizm veya malabsorpsiyon sendromu gibi bir rahatsızlıktan kaynaklanır. İlginç bir şekilde, Diyet Takviyeleri Ofisi diyabetik ilaç metforminin vücudunuzun, diyabetik nöropati üzerinde etkisi olabilecek folik asit kullanma yeteneğine müdahale edebileceğini belirtir.

Folik Asit ve Homosistein Seviyeleri

amino asit metiyonini homosisteinden sentezlemek için folik asit seviyeleri. Folik asit eksik olduğunda, metiyonin üretilmez ve homosistein seviyeleriniz yükselir. "Diabetic Medicine" tıp dergisinde yayınlanan 2001 tarihli bir klinik çalışma, Tip 2 diyabetli hastalarda yüksek homosistein düzeyleri ile diyabetik nöropati semptomlarının gelişimi arasında bir ilişki buldu. Daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır, ancak folik asit eksikliğinin bir sonucu olarak homosistein düzeyleri yüksekse, folik asit diyabetik nöropati için yararlı bir tedavi sağlayabilir.

Diyabetik Nöropati İçin Folik Asit

Folik asitte bir eksiklik olabilir. diyabetik nöropati semptomlarını geliştirme üzerinde etkili olması. Diyabetik olarak, periferik nöropatiyi asla kendi kendine tedavi etmemelisiniz. Oregon Eyalet Üniversitesi'ne göre, normal seviyelerin korunması için yetişkinlerin günde 400 mcg ila 600 mcg folik asit alması gerekiyor. Folik asidin doğal olarak oluşan şekli olan folat içeren yiyecekler arasında portakal suyu, ıspanak, kuşkonmaz, nohut, lima fasulyesi ve mercimek bulunur. Kahvaltı gevrekleri, ekmek ve makarna gibi bazı yiyecekler folik asit ile takviye edilmiştir. Diyabetik nöropati için folik asit takviyesi almadan önce doktorunuza danışın.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]