Bir meyve diyeti, sadece bitkiye zarar vermeden yiyebileceğiniz bitki bazlı yiyecekleri içerir. Yiyecek seçenekleri meyve, marul ve diğer yeşillik, salatalık, kabak, fındık ve tohumlardır. Bu tür bir diyet kilo vermenize yardımcı olabilir, ancak besleyici olarak yeterli değildir ve uzun süre meyveli bir diyet uygularsanız, sağlık sorunlarına maruz kalırsınız.
Weak Bones
güçlü kemikler için ihtiyacınız olan kalsiyum ve D vitamini. Meyveli bir diyet süt, yoğurt, peynir ve güçlendirilmiş tahıl gibi ortak kalsiyum kaynaklarını içermez. Cildiniz, güneşin dışındayken ihtiyaç duyduğunuz D vitaminini yapabilir, ancak dışarıda çok fazla gitmezseniz veya her zaman güneş kremi kullanıyorsanız, daha yaşlı bir yetişkinsiniz veya daha koyu bir cildiniz varsa, Diyetinizdeki D vitamini. Yaygın gıda kaynakları meyveli beslenmenin bir parçası olmayan yağlı balık ve güçlendirilmiş süt içerir.
Vitamin B-12 Eksikliği
Besin takviyesi almazsanız veya takviye edilmiş gıdalar yemezseniz, meyve diyetini takip ediyorsanız vitamin B-12 eksikliği. Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center'a göre, B-12 vitamininin tek doğal kaynağı hayvansal kaynaklı yiyeceklerdir. Örnekler arasında süt ürünleri, et, kümes hayvanları, balık, yumurta ve kabuklu deniz ürünleri bulunur. B-12 vitamini eksikliği megaloblastik anemiye veya olgunlaşmamış kırmızı kan hücrelerine ve bacaklarda karıncalanma gibi nörolojik semptomlara yol açmaktadır.
Demir Eksikliği Anemisi
Meyveli bir diyet, demir eksikliği anemisi, yorgunluk, halsizlik ve enfeksiyonlara yatkınlık semptomlarına yol açar. Ispanak ve diğer yeşillikler, demir sağlayan meyve besinleridir, ancak bitki kaynaklarından gelen demir, Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center'a göre, absorbe edilmesi zor olan, hem formda değildir. Et ve diğer hayvansal gıdalar gibi hem demiri vücudunuzun emmesi için kolaydır. Çocuk doğurma çağındaki kadınlar ve kadın ergenler, demir eksikliği açısından yüksek risk altındaki gruplar arasındadır.
Psikososyal Konular
Meyveli beslenmenin bir tehlikesi, sosyal yaşamınızı bozabileceğidir. Arkadaşlarınız ve aileniz ile düzenli yemek yiyebilme. Ayrıca yiyecek isteklerine ve takıntılara yol açabilir. Git Alice'e sor! meyve vermenin sebeplerine dikkatlice bakmanızı ve sahip olabileceğiniz temel gıda sorunlarına değinmenizi önerir. Kilo vermeniz gerektiğine inanıyorsanız, sağlıklı beslenme planları ve olumlu bir vücut imajı konusunda size yardımcı olabilecek bir sağlık uzmanıyla görüşün.