| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Magnezyum ve Duyarlı İşitme

Araştırmacılar, mineral magnezyumun işitme sağlığı için önemli bir rol oynadığını bulsalar da, tam olarak nasıl çalıştığı belli değildir. Magnezyum, gürültüye karşı hassasiyetinizi azaltabilir ve kulak çınlaması belirtilerini azaltabilir. Magnezyum çok çeşitli gıdalarda bulunsa da, işitme sağlığınızı sağlamak için diyetinizden yeterince alamadınız.

Diyet ve İşitme Sağlığı

Son 20 yılda, Diyetin işitme üzerindeki rolünü araştırmak, işitme sağlığınıza katkıda bulunan bir dizi vitamin ve takviyeleri önermiştir. A, C, D ve E Vitaminleri gürültüye yatkınlığınızı azaltmanıza ve genel sinir sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir. D vitamini kulaklarınızın sağlığı için özellikle önemli görünüyor ve daha da önemlisi, diyetinizdeki magnezyum eksikliği vücudunuzun bu önemli vitamini emme yeteneğini zayıflatabilir. İşitme sağlığı için bakır, iyot, demir, potasyum ve çinko gibi mineraller de tavsiye edilir.

Magnezyum ve İşitme

kulak çınlaması tedavisinde etkinliğini açıklamaya yardımcı olabilecek glutamat inhibitörü. Magnezyum, kulaklarınızı gürültüden kaynaklanan işitme kaybından korumaya yardımcı olabilir. "Amerikan Odyoloji Akademisi Dergisi" nin Mayıs-Haziran 2003 sayısında yapılan bir araştırma, magnezyum eksikliğinin gürültü hasarına daha fazla duyarlılık ile bağlantılı olduğunu göstermiştir. Magnezyum ayrıca antibiyotikler ve kemoterapi ajanları dahil olmak üzere bazı ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkan kulak hasarı olan ototoksisiteye karşı koruyabilir. Magnezyum takviyesi genellikle güvenli olarak kabul edilir, ancak büyük miktarlarda toksik olabilir. Diyet takviyesi almadan önce bir doktora ya da uzman bir beslenme uzmanına danışın.

Sese Duyarlılık

Hipermetropisi olan kişiler için, araba alarmları ve yaprak üfleyiciler gibi yüksek perdeli sesler çok acı verici olabilir, ancak normal olarak kabul edilen sesler bile olabilir. onlar için rahatsız oldular. Kulaklarda çınlama, genellikle hiperakoza eşlik eder. Hyperacusis Bilgi Alanına göre, hyperacusis için doğrudan bir tıbbi test yoktur. Hastalar genellikle işitme testlerini yaptırmaları için kulak burun boğaz uzmanlarına veya odyologlara yönlendirilir. Hiperusus ve kulak çınlaması travma veya kronik kulak enfeksiyonlarından kaynaklanabilir veya hatta bazı ilaçların yan etkisi olabilir. Diğer ses hassasiyeti türleri fonofobi ve misofoniyi içerir. Fonofobi, seslerin korkusu, özellikle de belirli frekanslar veya seslerdir. Kusursuz insanlar, kendilerini tüm gürültülerden izole etmeye çalıştıkları noktadan hoşlanmazlar.

Gürültü, Stres ve Anksiyete Bozuklukları

Magnezyum eksikliği olan insanlar kaygı bozukluklarından muzdarip olabilir ve sese çok duyarlı olabilirler. Magnezyum eksikliği, sisteminizde artmış adrenalin seviyelerine neden olabilir, bu da sizi gergin ve endişeli hissettirir. Strese girdiğinizde, adrenal bezleriniz adrenalini serbest bırakır, bu da kalp atışınızı ve nefes almanızı arttırır ve duyularınızı yükseltir. Tehlike ortadan kalktıktan sonra, bedeniniz normale döner, ancak endişeli kişiler uyanık olmaya devam eder. Dr. Leo Galland'a göre, hafif bir magnezyum eksikliği bile strese bağlı anksiyete içerebilecek fonksiyonel veya nevrotik bozukluklara sahip hastalarda görülür.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com