Toprakta ve damarlarda bulunurlar. Kayalar ve hatta göktaşları oluştururlar. Onları bir laboratuvarda gördüyseniz, yemek tabağınızdakilerle ilgisi olmadığını düşünürsünüz. Bununla birlikte, çinko, demir, magnezyum ve kükürt gibi minerallerin tümü insan vücudunda kritik işlevler yerine getirir ve sağlıklı, dengeli bir diyette ya da belirli eksiklikler için takviyeler alarak tahsisinizi alabilirsiniz.> Vücut, sindirim sırasında besin maddelerinin büyük kısmını bağırsak duvarından emer. Absorpsiyon oranı, genel beslenme şeklinizi, öğündeki diğer minerallerin varlığını ve yeterli miktarda vitamin alıp alamayacağınızı içeren bir dizi faktöre bağlıdır. Bazen, vücudunuz mineralin kullanım için absorbe edilip edilmediğini belirler. Örneğin, demir eksikliği varsa, diyetinizden aldığınız demiri olmayanlara göre daha yüksek oranda emeceksiniz.
Biyoyararlanım
Absorpsiyon oranına "biyolojik mevcudiyet" denir ve bu bir Vücudunuzun her bir mineralinin ne kadarını işleyebildiğinin ölçülmesi. Bazı mineraller vücudunuzun sindirim kaynakları için birbirleriyle rekabet eder. Örneğin, diyetinizdeki büyük miktarlarda çinko, demir ve bakırın emilim oranını düşürür. Diğer mineraller birlikte çalışır. Kalsiyum, fosfor ve magnezyum, dişlerinize ve kemiklerinize sertlik kazandırmak için birleşir.
Kaynaklar
Bitkiler ve türevleri mineral bakımından zengindir, ancak bazen kullanılamaz hale getiren formlarda bağlanırlar. Fitatlar veya fitik asitlerin tuzları birçok bitkide bulunur ve özellikle vejetaryenler için bazı temel besin maddelerinin emilimini engelleyebilirler. Süt ürünlerinden gelen kalsiyum ve kırmızı etten elde edilen demir gibi hayvansal kaynaklardan elde edilen minerallerin, fitalatlar tarafından bağlanmadıkları ve bazı bitkilerin minerallerle rekabet etmelerine rağmen, biyolojik olarak bulunmadıkları söylenmektedir.
Vitaminler
Vücudunuzun dikkatini çekmek için birbirlerine vitaminler, gerekli besinleri kan dolaşımına yerleştiren yardımcı yardımcılardır. Vitamin eksiklikleri bazı minerallerin biyoyararlanımını düşürebilir. Örneğin, C vitamini vücudunuzun demiri etkili bir şekilde emmesine yardımcı olurken D vitamini kalsiyum, fosfor ve magnezyum sindirimine yardımcı olur. Süt bu nedenle D vitamini ile zenginleştirilir.