Magnezyum yeşil sebzelerde, kepekli tahıllarda, fındıkta ve tohumlarda bulunur. İşlenmiş gıdalar ve beyaz un bakımından zengin diyetlerin magnezyumda eksik olması daha olasıdır. Magnezyum eksikliğinin klinik olarak belirlenmesi zordur çünkü magnezyumun hücresel konsantrasyonu önemlidir - mutlaka serum magnezyum seviyenizi değil. Konsantre magnezyum enjeksiyonundan önce ve sonra 24 saatlik idrar testi muhtemelen magnezyum eksikliği olup olmadığınızı en iyi tahmin ediyor. Bir magnezyum tozu takviyesinin kullanılması, herhangi bir magnezyum eksikliğinin giderilmesine yardımcı olabilir; bununla birlikte, fazla magnezyum ayrıca yan etkiler de ortaya çıkarır.
İshal
İshal, Drugs.com'a göre ishal, oral dozlarda daha az yaygın olmasına rağmen, fazla magnezyumun ortak bir yan etkisidir. Magnezyum dışkıda toplanır ve vücudunuzdaki sıvının atılmasını teşvik eder. Her doz magnezyum tozu ile birlikte yeterli miktarda su için. Kronik ishal yaşarsanız, doktorunuzla konuşun, çünkü bu başka eksiklikleri de ortaya çıkarabilir.
Kalsiyum Eksikliği
Kalsiyumun uygun kemik bakımı için gerekli olduğu bilinmektedir. Magnezyum, ancak Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'ne göre, emilim için kalsiyum ile rekabet eder. Uygun miktarda kalsiyum aldığınızdan emin olmak için kalsiyum ve D vitamini takviyesi almanız gerekebilir. MayoClinic.com'a göre, kas ağrıları, ağrı ve kramplar gibi herhangi bir kalsiyum eksikliği belirtisi yaşamaya başlarsanız doktorunuzla görüşün.
Kas Paralizi
Magnezyum tozu kas paralizisine neden olabilir. Bu yan etki nadir ancak ciddidir. Aşırı magnezyum, kaslarınızın sinirlerinizden herhangi bir elektriksel uyarıcı almasını engelleyebilir. Örneğin, eğer diyaframınız uygun elektrik sinyallerini alamıyorsa, doğru şekilde nefes alamayabilirsiniz. Kas felci hızla ilerleyebilir. Nefes darlığınız olduğunu fark ederseniz derhal bir doktora danışın.
Kalp ve Böbrek Sorunları
Magnezyum tozu böbreklerinizde biriken fazla miktarda magnezyum sağlayabilir. Bu birikim, hücre ölümüne neden olabilir ve bir tıp uzmanı tarafından ele alınmadığında bozulmaya neden olabilir. Aşırı magnezyumun neden olduğu düşük kan basıncı, kalp hızının düşmesine ve kalp ritminin bozulmasına neden olabilir. Magnezyum aldıktan sonra bu yan etkilerden herhangi birini yaşarsanız derhal doktorunuzla görüşün.
, , ] ]