| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Magnezyum Bedeni Nasıl Etkiler?

Magnezyum, her gün yediğimiz yiyeceklerin çoğunda bulunan temel bir besindir. MedLine Plus'a göre, en iyi magnezyum kaynakları koyu yeşil yapraklı sebzelerdir, ancak baklagiller, soya ürünleri ve fındıklarda da bulabilirsiniz. Kadınlar günde 320 mg magnezuma ihtiyaç duyarken, erkekler 420 mg'a ihtiyaç duyarlar.

Magnezyum Eksikliği

Magnezyum eksikliği nadir olmasına rağmen, malabsorpsiyon problemi olan insanlarda ortaya çıkabilir. Magnezyum vücutta 300'den fazla reaksiyonda rol oynadığından, bir eksiklik çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir ve belirlemesi zor olabilir. Ancak magnezyum eksikliğinin en yaygın belirtileri, magnezyum enerji üretimi ve yönetiminde önemli bir rol oynadığından kas zayıflığı ve uykululuktur. Şiddetli ve uzun süreli magnezyum eksikliği deliryum ve halüsinasyonlara neden olabilir.

Genel Kullanım Alanları

Vücuttaki tüm büyük organ sistemlerinin düzgün çalışması için magnezyum gerekir. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, magnezyum, böbreklerin, kasların ve kalbin sağlıklı çalışması için özellikle önemlidir. Magnezyum kalp atışının dengelenmesine yardımcı olur ve kalp aritmisini önler. Magnezyum genellikle kalp krizi geçirenlere ve konjestif kalp yetmezliği çeken insanlara verilir.

Karbonhidrat Metabolizması

Magnezyum vücudun işlenmesine ve karbonhidratların daha iyi kullanılmasına yardımcı olur. Diyet Takviyeleri Ofisine göre, bu magnezyum tip 2 diyabet hastaları için yararlı bir besin yapar. Magnezyum ayrıca yaşlı erişkinlerde tip 2 diyabet gelişme riskini de azaltabilir. Diyabetli insanlar genellikle idrarla diyabetik olmayanlara göre daha fazla magnezyum kaybederler ve bu da eksikliği azaltır. Magnezyum takviyeleri almak, şeker hastalarının insülin duyarlılığını ve glikoz metabolizmasını kontrol etmesine yardımcı olabilir.

Kaslar

Magnezyum, kasların işleyişinde, özellikle büzülme ve gevşemede hayati bir rol oynar. Magnezyum eksikliğinin ilk belirtilerinden biri kas spazmı, titreme, kramp ve zayıflıktır. Magnezyum ayrıca protein metabolizmasında rol oynar. Protein kas gelişimi için gerekli olduğundan, magnezyum eksikliği hem çocuklarda hem de yetişkinlerde kas gelişimini etkileyebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com