| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Spirulinada Yaşayabiliyor musunuz?

Spirulina, bazen besin değeri yüksek ve hastalıklarla mücadele özellikleri olan bir süper gıda olarak lanse edilir. Ve The Guardian dergisinin 2014 Eylül tarihli bir makalesinde, gelişmekte olan ülkelerdeki insanların yetersiz beslenmeyle mücadelede yardımcı olmak için ucuz bir protein ve mikro besin kaynağı olarak kullanabileceklerini belirtti. Ancak, yalnızca spirulina ile yaşayamazsınız. İyi bir sağlık için gerekli tüm besinleri almak için hala dengeli ve sağlıklı bir diyet uygulamanız gerekir.

Kalorili Düşünceler

100 gram çiğ spirulina servisinin sadece 26 kalorisi var. Buna karşılık, bir fincan kurutulmuş spirulina veya 112 gram 325 kaloriye sahiptir. 2.000 kalorili bir diyet uygularsanız, o gün için yeterli kaloriyi sağlamak için 6 bardaktan fazla kurutulmuş spirulina tüketmeniz gerekir. Bu, çoğu insanın yapması ve genel olarak takip etmesi çok sıkıcı bir diyet için esasen imkansız olacaktır.

Spirulina'da Eksik Besinler

Spirulina bazı besin maddelerinin mükemmel bir kaynağı olmasına rağmen temel besinler. Örneğin, B-12 veya D vitaminlerini içermez. 6 su bardağı kurutulmuş spirulina yemek bile, A vitamini, kalsiyum, fosfor, çinko, selenyum veya lif için önerilen günlük değerin yüzde 100'ünü sağlayamaz. Güçlü bir kemik için D vitamini, fosfor ve kalsiyum, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için düzgün görme için A vitamini ve çinko gerekir. Lif kabızlığın önlenmesine yardımcı olur, selenyum DNA oluşturmak için önemlidir ve B-12 vitamini kırmızı kan hücreleri oluşturmak için gereklidir.

Potansiyel Aşırı Doz Riski

Sadece spirulina yerseniz ve günde 6 bardak yerseniz, ayrıca belirli besin maddelerinin olası doz aşımı riskini de alın. Bunlara niasin, demir, magnezyum, sodyum, bakır ve manganez dahildir. Niasin toksisitesi baş ağrısı, kaşıntı, mide problemleri, karaciğer hasarı, diyabet, ülser, erektil disfonksiyon ve gut hastalığına neden olabilir. Demir toksisitesi karaciğer problemlerine, diyabet ve cilt pigmentasyonuna neden olabilir. Manganez toksisitesi nörolojik problemlere neden olabilir, bakır toksisitesi Wilson hastalığına neden olabilir ve çok fazla sodyum yüksek tansiyona neden olabilir ve kalp krizi riskini artırabilir.

Güvenlikle İlgili Konular

Bağışıklık sisteminiz. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'ne göre fenilketonüri, romatoid artrit, multipl skleroz ve lupus olan kişiler spirulina almamalı çünkü bu koşulları daha da kötüleştirebilir. Spirulina gibi mavi-yeşil algler ayrıca ağır metallerle, anatoksin denilen toksik bir madde veya mikrosistin denilen toksik maddeler ile kirlenebilir. Bu nedenle, New York Üniversitesi Langone Tıp Merkezi'ne göre, günde 50 gramdan fazla spirulina tüketmeniz önerilmez.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com