B Vitamini sadece bir vitamin değil, sekiz farklı önemli vitamin kompleksidir. Karışım B1, B3, B5, B6, B7, B9 ve B12 vitaminlerini içerir. B vitaminlerinin her biri vücutta önemli bir işleve sahiptir ve genel sağlığı korumak için gereklidir. Kompleks birlikte, bağışıklık ve sinir sistemlerini, metabolizmayı, cilt ve kasları destekler. B vitaminleri, vücuttaki kimyasal reaksiyonları düzenleyen enzimler için gereklidir.
Sağlık Avantajlarından Yararlanın
B vitaminleri, birlikte ve bağımsız olarak çalışarak, birçok önemli sağlık yararı sağlar. Vitaminler metabolizmayı arttırır, bağışıklık fonksiyonunu arttırır, sinir sistemini destekler, hücre büyümesini ve bölünmesini destekler ve cilt ve kas dokusunu sağlıklı tutar. Bazı uzmanlar, B vitamininin besin kaynaklarından gelen pankreas kanseri de dahil olmak üzere bazı kanser türlerine karşı koruduğuna inanmaktadır. Bu sağlık yararlarından yararlanmak için, her bir B vitamini için FDA tarafından önerilen beslenme ödeneklerini (RDA) yediğinizden emin olun.
Önemli Sağlık Sorunlarından Kaçının
Önerilen miktarda B vitamini aldığınızdan emin olursanız, Bazı yaygın ve ciddi sağlık problemlerinden kaçınabilir. B vitamini eksikliği, unutkanlık, enerji eksikliği, solunum yolu enfeksiyonları, anemi, karın ağrısı, depresyon, saç dökülmesi ve egzama gibi sorunlara neden olabilir. Bu sağlık sorunlarından herhangi birini fark etmeye başlarsanız, B kompleksi bakımından daha zengin yiyecekleri yiyerek B vitamini alımınızı artırın.
B Vitamini Yeme
Çoğu insan, B vitamini yiyerek yeterli B vitamini alabilecek tahıllar, meyveler ve sebzeler dahil dengeli bir diyet. Vitaminler vücuttan hızlıca geçtiğinden, günlük olarak B vitamini almanız gerekir. 50 yaşın üzerindeyseniz, hamileyseniz veya hamile kalmayı düşünüyorsanız, ayrıca B vitamini kompleksi için önerilen diyet yardımı ile bir vitamin takviyesi almalısınız. Uzmanlar, 50 yaş üstü kişilerin B vitamini eksikliği için özellikle risk altında olduklarını bildirmişlerdir. B vitamini hamilelikte de önemlidir, çünkü B vitamini kompleksi, özellikle folik asit, fetal gelişim için anahtardır. Muhtemel doğum kusurlarını önlemek için gebe kalmadan önce ve sonra bir takviye almalısınız.
Diyetinize B Vitamini Doğal Kaynakları Ekleyin
B vitamini seviyesini hem gıda hem de vitamin takviyelerinden tüketebilirsiniz. Bununla birlikte, vücut B vitaminlerini doğal besin kaynaklarından daha kolay emer. Bira mayası, tahıllar, soya fasulyesi, mercimek, karaciğer, balık, meyve sebzeleri ve deniz ürünleri B vitamininin iyi kaynaklarıdır. Vitamin eksikliğinin belirtilerini fark ederseniz, günlük beslenmenize bu yiyeceklerin daha fazlasını ekleyin.