|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

40-45 Yaş Arasında Alınacak Vitaminler

40-45 yaşları arasındaysanız, vitamin takviyelerinin yaşlanmanın etkilerini nasıl dengeleyeceğini öğrenmek için bunu okuyabilirsiniz. Ayrıca vitamin takviyelerinin orta yaşta daha yaygın hale gelen hastalıkları önleyip önleyemeyeceğini bilmek isteyebilirsiniz. Bazı takviyeler muhtemelen yaşlanmayı ve hastalığı dengeleyebilse de, çoğu uzman mümkün olduğunda diyet yoluyla vitamin gereksinimlerinin karşılanmasını önermektedir. Ancak, istisnalar da var.

D Vitamini

D vitamini takviyesi almadığınız veya “güneş ışığı vitaminiyle takviye edilmiş çok miktarda süt içmediğiniz sürece, muhtemelen bu vitaminin çoğunu güneşten alıyorsunuz. Çünkü birçoğumuz gün ışığımızın çoğunu içeride harcıyoruz, ancak eksikliği önlemek için takviye önemlidir. Midlife'daki Eğri Öncesinde web sitesine göre, nüfusun yarısından fazlası D vitamini eksiktir. Yeterli günlük D vitamini tedarikine sahip olmak orta yaştakiler için özellikle önemlidir, çünkü eksiklikler 40'lı yaşlarda veya daha sonra kanser, osteoporoz ve kalp hastalığı gibi yaşamlarda patlama eğilimi gösteren hastalıklarla ilişkilidir. 40'lı yaşlarındaysanız, hem cilt kanseri hem de kırışıklık olasılığını azaltmak için D vitamini kaynağı olarak aşırı güneşe maruz kalmaktan kaçınmalısınız. Güneş kremi olmadan güneş ışığı altında dışarıda her gün on ila 15 dakika vücudunuzun D vitamini üretmesine izin vermek için yeterlidir.

B Vitaminler

Life Tips web sitesi, tüm erkeklerin yarısının 50 yaşına kadar koroner kalp hastalığı geçirmesini önerir. 40 yaşına ulaştıysanız, folik asit, B-6 ve B-12 içeren bir vitamin takviyesi almayı düşünmek için iyi bir zaman olabilir. Amerikan Kalp Birliği web sitesine göre, bu belirli B vitaminleri homosistein bozuyor ve kandaki seviyesini düşürüyor gibi görünüyor. Homosistein, kalp hastalığı ile ilişkilendirilen bir amino asittir. AHA, kandaki yüksek B-6 ve B-12 seviyelerinin düşük homosistein seviyelerine karşılık geldiğini bildirirken, düşük folik asit seviyeleri kandaki yüksek zararlı homosistein düzeyleri ile korele gözükmektedir.

Antioksidanlar

Serbest radikaller, oksijen bazı moleküllerle birleşince vücutta kararsız hale gelen atomlardır ve gözetimsiz bırakılırsa DNA'ya zarar verebilir, hücrelerin ölmesine veya anormal şekilde büyümesine neden olur. Antioksidanlar serbest radikalleri temizler ve serbest radikallerin neden olduğu hücresel hasarı azaltarak yaşlanma sürecini yavaşlatabilir. Bazı araştırmalar ayrıca antioksidanların, ateroskleroz veya atardamarların sertleşmesi gibi orta yaşlarda daha yaygın hale gelen hastalıkları önleyebileceğini öne sürdü. Çevrimiçi Beslenme ve Metabolizma web sitesinde yayınlanan bir 2010 araştırması, antioksidan takviyelerin kalp hastalığı riski altındaki insanlarda hem büyük hem de küçük arterlerin esnekliğini artırabileceğini göstermektedir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır