Kırmızı et, protein, E vitamini, B vitaminleri, demir, çinko, magnezyum, fosfor ve az miktarda selenyum ve beta karoten gibi birçok temel besin içerir. Kırmızı eti pişirme şekliniz etin besin yapısını etkileyebilir; Bazı pişirme yöntemleri diğerlerinden daha yüksek besin kaybına neden olur.
Risk Altındaki Besinler
Protein ve mineral içeriği, nasıl pişirdiğinize bakılmaksızın kırmızı ette nispeten kararlıdır. Ancak vitaminler, pişirme yöntemlerinden sıklıkla etkilenir. B vitaminleri gibi suda çözünen vitaminler, pişirme yöntemlerinden en çok etkilenme eğilimindedir, ancak E vitamini de dahil olmak üzere yağda eriyen vitaminler bazen etkilenebilir.
Besin Kaybı Nedenleri Çözünen vitaminler yüksek sıcaklıklar, uzun pişirme süreleri, alkali bir çözeltide pişirme veya suda pişirme nedeniyle düşebilir. Yağda çözünen vitaminler, eğer eti bol miktarda yağda pişirirseniz, kırmızı etinizden sızabilir. Bu koşulları en aza indiren pişirme yöntemlerinin seçilmesi, en fazla besinle ete yol açar.
En İyi Pişirme Yöntemi
Vitamin kayıplarını en aza indirmek istiyorsanız kırmızı et için en iyi pişirme yöntemlerinden biri, karıştırmaya göre Avrupa Gıda Bilgi Konseyi. Karıştırmada kızartma sadece az miktarda yağ ve sıvı kullanır ve bazen kullanılan sıcaklıklar biraz yüksek olsa da kısa pişirme süreleri içerir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Otla beslenen hayvanlardan et seçerseniz etiniz başlayacaktır. Bu tür kırmızı etler, geleneksel olarak yetiştirilmiş hayvanlardan elde edilen etlerden daha fazla vitamin ve mineral ve daha az doymuş yağ içerdiğinden, daha fazla besin içerir. Kırmızı eti yağda ya da suda pişirirseniz, bu yağı ya da suyu bir sos ya da çorbada kullanın, böylece çok fazla besin kaybetmezsiniz. Daha uzun pişirme süreleri ve daha yüksek sıcaklıklar daha az besine neden olabilir, ancak yanlış pişirilen etler gıda kaynaklı hastalıklara neden olabileceğinden, daha düşük ısı veya daha kısa süreler kullanmayın. , , ] ]