Vücudunuzun düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallere temel denir. İhtiyaç duyulan miktar ne olursa olsun, her vitamin ve mineralin özel bir rolü vardır ve vücuttaki farklı fonksiyonların çalışmasını kolaylaştırır. Esansiyel vitamin veya minerallerin herhangi birindeki eksiklikler sıklıkla ciddi sağlık sorunlarına yol açacaktır. Bir örnek, D vitamini eksikliğinden kaynaklanan hastalık raşitizmidir. Bir vitamin ayrıca, A vitamini ve gece körlüğünde olduğu gibi, hastalığın gelişimini engelleyen koruyucu bir rol oynayabilir. Buna karşılık, çok fazla sayıda vitamin de sağlık sorunlarına neden olabilir.
Vitaminlerinize İhtiyacınız Var
Vücudunuzun büyümesi ve gelişmesi için on üç gerekli vitamin gereklidir. Bu 13 esastan sadece iki tanesi vücut tarafından üretilebilir. Bunlar D ve K vitaminleridir. Diğer 11 diyetinizden alınmalıdır. Vücudunuz A, C ve E vitaminleri ve tiamin, riboflavin, niasin, pantotenik asit, biotin, B-6 vitamini, B-12 vitamini ve folatı içeren B vitaminlerini içerir.
Vitamin Sınıflandırması
İki tür vitamin vardır; yağda çözünür ve suda çözünür. Yağda çözünen vitaminler A, D, E ve K vitaminlerini içerir ve herhangi bir günde vücudunuzun ihtiyaç duyduğundan daha fazlasına sahip olduğunuzda, fazlası vücutta depolanabilir. Diğer tüm vitaminler suda çözünebilir ve vücuttan idrarda herhangi bir fazlalık geçebilir. Bu, günlük olarak bu vitaminleri almanız gerektiği anlamına gelir. Bunun istisnası vücudunuzun yıllarca karaciğerinizde depolayabileceği B-12 vitaminidir.
Mineraller ve Siz
Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu temel mineraller iki kategoriye ayrılır; makromineraller ve iz mineralleri. Kalsiyum, kükürt, sodyum, potasyum, fosfor, klorür ve magnezyum, bu atama taşıyan makrominerallerdir, çünkü vücudunuzun en iyi şekilde çalışması için daha büyük miktarlara ihtiyacı vardır. İz minerallerine sadece küçük miktarlarda ihtiyaç duyulur. İz mineralleri çinko, bakır, demir, manganez, iyot, kobalt, florür ve selenyumdur.
Temel Vitaminler ve Mineraller Kaynağı
bireyler. ABD Tarım Bakanlığı Diyet Kılavuzları meyve, sebze, kepekli tahıllar ve düşük veya yağsız süt ürünlerini vurgulayan bir diyet önerir. Diyetiniz ayrıca yağsız et, kümes hayvanları, balık, yumurta, fasulye ve fındık içermelidir. Gerekirse günlük vitamin ve mineral alımınızı artıracak takviyeler mevcuttur, ancak diyetinize eklemeden önce doktorunuzla konuşun.