| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Sucralose ve Aspartam Yan Etkileri

Kilonuzu yönetmek ve en iyi yiyecekleri seçmek her zaman el ele gitmez. Yapay tatlandırıcılar yıllardır piyasada olsalar da, güvenliği sorgulandı. Sucralose ve aspartamın her ikisi de ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından gıda katkı maddesi olarak onaylanmıştır, ancak kurum tüm kullanıcılarda tam bir güvenlik garantisi veremez. Bu tatlandırıcıları düzenli olarak kullanmadan önce faydaları ve potansiyel riskleri daha ağır bastırın.

Tatlı Faydalarını Değerlendirin

Sucralose ve aspartam, kimyasal işlemle yapılan yapay tatlandırıcılardır. Şeker ikameleri olarak da adlandırılan bu tatlandırıcılar mağazada evde kullanım için mevcuttur. Aspartam diyetli gazozlarda kullanılır ve sukraloz şeker, jelatin ve işlenmiş meyve sularında bulunabilir. MedlinePlus'a göre sukraloz sofra şekerinden 600 kat, aspartam 220 kat daha tatlıdır. Şekerin aksine, yapay tatlandırıcılar kalorisizdir ve kilonuzu izliyorsanız hoş bir muamele olabilir. Şeker ikameleri ayrıca kan şekerinde diş taşımaları veya sivri uçlara yol açmaz.

Kullanımdan Sonra Hoş Olmayan Belirtiler

ABD pazarında satışa sukraloz ve aspartamın onaylanmasından önce, FDA potansiyellerini gözden geçirme çalışmalarını değerlendirdi İnce olan yan etkiler. Bununla birlikte, bu tatlandırıcıların yüzde 100 yan etkiye sahip olmadığı anlamına gelmez. Sofra şekeri yemeye alışkınsanız, şeker yerine geçtikten sonra şişkinlik ve ishal gibi mide-bağırsak belirtileri yaşayabilirsiniz. Yapay tatlandırıcılar ayrıca baş ağrısına ve ruh halindeki değişikliklere neden olabilir. Bu yan etkileri en aza indirgemek için yavaş yavaş sukraloz veya aspartam geçişi yapın.

Kilo Verme Zorlukları

Birçok şeker kullanıcısı kalorileri kesmek için aspartam veya sükraloz geçiş yapar. Buradaki ironi, maddelerin kilo almanızı sağlamasıdır. Purdue Üniversitesi'nde psikolojik bilim profesörü olan Susan Swithers, NPR'ye teorisine, şeker yerine kullanılanların vücudu gerçekten şeker aldığınızı düşünmesi için kandırabileceğini söyler. Bu kilo kaybını zorlaştıracak hormonal ve metabolik değişikliklere neden olabilir. Ayrıca, gerçek şekeri özlemeye başlayabilir ve tatlandırıcı yemeden alacağınızdan daha fazla şımartmaya meyilli olabilirsiniz, kilo alımına neden olabilir.

Kanser Tartışması

Aspartam, amino asit aspartik asit ve fenilalanin, 1981 yılında FDA tarafından orijinal olarak onaylandı. O zamandan beri kanser tehdidiyle ilgili endişeler var. Eleştirmenler, uzun süreli tüketimin beyin kanseri, lösemi ve lenfoma riskini artırabileceğini iddia ediyor. Ancak, Ulusal Kanser Enstitüsü, çalışmaların çok tutarsız olduğunu ve bu iddiaları ispatlayamayacak kadar kanıt bulunmadığını söyledi. Sukraloz, kanser tartışmasının bir parçası değildir. Fenilketonüri hastalığınız varsa aspartam kullanmamalısınız, çünkü koşullar vücudunuzun fenilalanini uygun şekilde parçalamasını önler.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com