| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Alkol İçerken Susuz Kalmayı Önlemek İçin

Alkol içmeyi seçerseniz, ertesi gün meydana gelen hoş olmayan yan etkilere aşina olabilirsiniz. Baş ağrısı, vücut ağrıları, yorgunluk, mide bulantısı ve dehidratasyon, sizi iki kez rahatsız etmeyi düşündürebilir. Alkol içtiğinizde daha fazla miktarda idrar üretirsiniz. Susuzluk, halsizlik, kuru mukoza ve baş dönmesi gibi akşamdan kalma semptomlarını, alkol almanın neden olduğu su kaybını önlemek için adımlar atarak azaltabilirsiniz.

İçme alışkanlıklarınızı değiştirin. Saatte sadece bir içeceğe bağlı kalın - çoğu yetişkin kolayca işleyebilir.

Alkollü içecekler arasında birkaç bardak su veya meyve suyu iç.

Alkol tüketirken yemek yiyin. Sizi susatan ve alkol tüketiminizi artırabilecek tuzlu yiyeceklerden kaçının.

Sisteminize daha hızlı alkol veren ve kurumayı artıran karbonatlı alkollü içecekler ve atışlardan kaçının.

Kırmızı şarap ve viski gibi, muhtemelen en çok alkollü içeceklerin dahil olması yerine, votka ve çırçır dahil olmak üzere akşamdan kalma ihtimalinin daha düşük olduğu alkol türlerini seçin. >

İpucu

Çoğu durumda, 0,08 değerinde bir kan alkol düzeyi sürüş için yasal sınırı aşıyor. 120 kiloluk bir kadın için, bir saatte dört içki kandaki alkol seviyenizi 0,17'ye çıkarır. 160 kiloluk bir adam için, bir saatte beş içki, kandaki alkol seviyenizi 0,14'e çıkarır. En güvenli strateji, içiyorsanız araç kullanmaktan kaçınmaktır.

Uyarılar

Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, ilaçları emmeden önce doktorunuza danışın. Sert likör veya bira ile şarap gibi farklı alkol türlerini karıştırmak akşamdan kalmanızı artırabilir. Alkol bağımlılık yapabilir; Eğer bir aile alkolizm geçmişiniz varsa, tüketiminizi değiştirin.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com