|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Antibakteriyel El Jeli Bileşenleri

Antibakteriyel el jelleri veya el temizleyicileri kavramı, alkolün jel yoluyla verilebileceğini keşfettiğinde 1966'da Lupe Hernandez, RN tarafından kabul edildi. Ancak 90'ların sonlarına kadar el jelleri ticari pazara girmedi. CDC alkol bazlı jellerin sabun ve su elde edemediğiniz zaman nezle ve virüse neden olan mikropları öldürmek için uygun olduğunu ilan ettikten sonra, el jelleri sayısız anneye, öğretmenlere ve mikroplardan endişe duyan başkalarının eline geçti. br> Alkol Bazlı Antibakteriyel Jeller

Antibakteriyel el jelleri iki formdan birinde gelir: alkol bazlı ve alkolsüz. Alkol bazlı jeller, sağlık tesislerinde kullanılan ve yalnızca CDC tarafından önerilen jellerdir. İzopropil ve etil alkol, alkol bazlı sanitizerlerde bulunan en yaygın iki bileşendir. Yüzde 60 ila yüzde 80 saflıkta etil alkol, tüberküloza ve gribe neden olan virüsleri öldürebilir. İzopropil ve etil alkolün de hepatit B, herpes ve HIV'ye neden olan virüslere karşı etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Alkolsüz Antibakteriyel Jeller

Benzinonyum klorür ve triklosan, alkolsüz antibakteriyel jellerde yaygın olarak bulunur. alkol bazlı jellere ve bunların kurutma etkilerine popüler alternatifler haline geldi. Benzalkonyum klorür, küçük kesintilerden kaynaklanan enfeksiyonları önlemek için kullanılan kimyasal bir antiseptiktir. Triklosan bir antibakteriyel madde ve fungisittir. Doğru kullanımla, her iki bileşen de, staphylococcus aureus'a neden olan virüslerin yanı sıra mantar, maya ve protozoaya neden olan virüslerin öldürülmesinde etkilidir. propilen glikol olduğu gibi nemi korurken fazla suyu emmek için de kullanılır. Alkol bazlı jeller, koyulaştırıcı bir madde olarak poliakrilik içerebilir. Alkolün kurutma etkilerine karşı koymak için, bazı üreticiler gliserin ve aloe vera gibi nemlendiriciler ve çay ağacı yağı ve mandalina yağı gibi uçucu yağları kullanır. Bazı jeller tipik olarak bir koku oluşturmak için kullanılan kimyasalların herhangi bir kombinasyonu için uygun bir terim olan "koku" içerebilir. İlave aktif olmayan bileşenler arasında karbomer, aminometil propanol, izopropil miristat veya tokoferil asetat bulunabilir.

Alkolsüz Jelleri Çevreleyen Tartışmalar

Aralık 2013'te FDA, alkol bazlı olmayan üreticilerin talep edilmesi için bir hüküm önerdi bu temizleyicilerin normal sabunlardan daha etkili olduğunu kanıtlamak için antibakteriyel ürünler; Ayrıca, aktif bileşenlerin bazıları uzun süredir sağlık riski olarak kabul edildiğinden ürünlerinin uzun süreli kullanım için güvenli olduğunu kanıtlamaları gerekir. Özellikle, Triclosan, 1978'de endokrin bozulması da dahil olmak üzere birçok sağlık kaygısı nedeniyle incelenmeye başlandı, ancak kimyasal ticari kullanımdan asla çıkarılmadı. Hem triklosan hem de benzalkonyum klorürün patojenik bakterileri antibiyotiklere daha dirençli hale getirebileceği endişesi vardır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]