| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kafeinin Erkeklerde Yan Etkileri

Kafein, birçok farklı soda, kahve ve bazı çaylar da dahil olmak üzere bazı içeceklerde bulunan bir uyarıcıdır. Kafein ayrıca tablet şeklinde de temin edilebilir ve tezgahtan satın alınabilir. Her ne kadar kafein kolayca elde edilebilse de, bu bileşik ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek farklı yan etkilere sahiptir.

Gastrointestinal

Kafein, erkeklerde gastrointestinal sistemin tahrişine neden olabilir. Büyük miktarlarda, kafein mideyi tahriş edebilir, muhtemelen mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir. Bazı erkeklerde bu tahriş, ishale de neden olabilir. Bununla birlikte, bu yan etkiler genellikle geçicidir ve kafein metabolize edildikten veya vücuttan atıldıktan sonra ortadan kalkar.

Nörolojik

Kafein, uyarıcı olarak işlev görür, bu merkezi sinir sistemi içindeki aktiviteyi arttırdığı anlamına gelir. . Erkeklerde, kafein, artan enerji ve konsantrasyon duygularına neden olabilir. Daha yüksek dozlarda, kafein aynı zamanda "titrek" bir hissi verebilir ve kas titremelerine neden olabilir. Drugs.com'a göre, orta derecede yüksek miktarda kafein, kafeinizm olarak bilinen bir duruma neden olabilir. Kafeinizm, huzursuzluk, endişe ve uyku zorluğu ile kendini gösterir. Bu durum anksiyete bozukluğuna benzer ve erkeklerde huzursuzluk ajitasyon veya artan agresif davranış şeklini alabilir. Anksiyete veya panik atakla ilgili sorunları olan erkeklerde belirtileri kafein tarafından daha da kötüleşebilir. Ayrıca, kafein kronik ağır kullanımı depresyon ile bağlantılı olmuştur. Yüksek dozlarda, kafein MedlinePlus'a göre konfüzyon, konvülsiyonlar, halüsinasyonlar ve solunum zorluğu yaratabilir. İdrar sıklıkla seyreltilir ve hacimdeki artıştan dolayı temiz olabilir. İdrar çıkışı artışı MayoClinic.com'a göre bir erkeğin vücut ağırlığında kısa bir düşüşe neden olabilir, ancak bu kilo kaybı geçicidir ve vücut sıvı dengesini düzeltebildikten sonra kaybolacaktır. Kafein idrar çıkışını arttırdığı için susuzluğu arttırabilir, susuzluğun artması ve şiddetli durumlarda yorgunluk veya baş dönmesi hissi ile sonuçlanabilir.

Cardiovascular

MayoClinic.com Kahvenin sistolik kan basıncı 3-14 mm Hg artar ve diyastolik kan basıncı 4-13 mm Hg artar. RxList'e göre, kafein artmış kalp hızı olan taşikardi ve kalp atışlarının alışılmadık derecede sert olduğu anlamına gelen artmış inme hacmi gibi diğer kardiyovasküler yan etkilere neden olur.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com