Florür, diş hijyeni ile eşanlamlı olma eğilimindedir. Diş hekimleri, güçlü dişler oluşturmak için florür kullanılmasını önermektedir, ancak çok fazla zararlı bir etkisi olabilir. Çocuklar için çok fazla topikal flüorür, emaye floroza yol açabilir ve bu da diş minesinde tebeşir benzeri bir renk bozulmasına neden olur. Çok fazla flüorür tüketimi, baş ağrısı gibi olumsuz etkilere neden olabilecek flüorür toksisitesine neden olur.
Florür
Florür, suda ve havada bulunan doğal bir element olan florinden gelir. Florür tüm suda bulunur ve bazı topluluklar bunu su kaynaklarına ekler. Amerikan Diş Hijyenistleri Birliği’ne göre diş çürümelerini durdurarak ve tersine çevirerek çalışır. Mineral kaybını önleyerek diş minesinin kuvvetli kalmasına yardımcı olur. Florür kullanımı, kavite riskini azaltır ve ağız sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Baş ağrısı
Pek çok baş ağrısı türü ve bunun birçok nedeni vardır. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, baş ağrısını baş, kafa derisi veya boyunda ağrı veya rahatsızlık olarak tanımlar. En sık rastlanan neden omuz, boyun, kafa derisi ve çenedeki sıkı kaslı kaslardır. Baş ağrısı uykusuzluk, açlık, alkol, kafein, monosodyum glutamat veya ilaçlar yetersizliğinden kaynaklanabilir. Vitamin veya minerallerden oluşan bir besin dengesizliği vücudun narin sistemini bozabilir.
Kaynaklar
Florür diş macununda, gargarada ve su kaynaklarında bulunur. Amerikan Dental Hijyenistler Birliği’ne göre, doğal florür konsantrasyon seviyelerini optimum diş sağlığı için önerilen miktara ayarlamak için topluluk suyuna eklendi. Bu miktar milyonda bir kısım veya 1mg /L'dir. Florlu su, 144 milyondan fazla kişiye tedarik sağlayarak ABD nüfusunun yüzde 62'sine ulaşıyor.
Önem
Florür toksisitesi, Florür’e göre 0,1 mg /kg ila 0,3 mg /kg kadar düşük dozlarda oluşabilir. Eylem Ağı web sitesi. 1l'in 0,96 kg'ye eşit olduğunu unutmayın. Florür toksisitesinin semptomları gastrointestinal ağrı, bulantı, kusma ve baş ağrısı olabilir. Küçük çocuklarda düşük vücut ağırlıkları ve florlanmış su alımıyla birlikte diş macunu alımı nedeniyle toksisite daha sık görülür. 1997 yılında yapılan bir halk sağlığı raporu, 1994 yılında New England Tıp Dergisi'nde ve 1988'de Amerikan Halk Sağlığı Dergisi'nde yapılan bir çalışmada, baş ağrısı ile birlikte florit toksisitesi vakalarının sırasıyla yüzde 41, yüzde 11 ve yüzde 49 olduğu bildirildi. br> Dikkat Edilecek Noktalar
Amerikan Dental Hijyenistler Birliği'ne göre, florlanmış su güvenli ve etkili olarak kabul edilir. Florür Eylem Ağı web sitesi, öldürücü florür dozunun, suya eklenen miktarın çok altında 5 mg /kg olduğunu belirtir. Çocuklar daha hassastır ve diş hijyeni izlenmelidir.