| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kafeinin Kadınlar Üzerindeki Etkileri

Bir kadının kafein tüketimine verdiği tepkiler ve tepkileri bir erkeğin, özellikle de kafeinin hormonlar, adet döngüsü ve diğer vücut fonksiyonlarıyla etkileşime girme biçiminden farklı olabilir. Kafein ayrıca endokrin, böbrek ve sinir sistemlerini de etkileyebilir. Hem kadınlar hem de erkekler, sinirlilik, uyanıklık, baş dönmesi, mide bulantısı ve sinirlilik gibi kafeinle ilişkili ortak yan etkiler yaşayabilirler.

Kafeinin kadınlar üzerindeki etkilerini inceleyen bilimsel araştırmalar, daha fazla araştırmanın olduğunu öne süren çelişkili sonuçlar verdi. Kafeinin, kadınları çeşitli yaşam evrelerinde nasıl etkilediğini belirlemek için gereklidir.

Göğüsler

1980'lerde ve 1990'larda yapılan araştırmalar, kafein tüketimi ile fibrokistik meme hastalığı arasında bir ilişki olduğunu öne sürse de, 2010'da sunulan Kadın Sağlığına İlişkin Bilgi Notu Food Insights web sitesi bu bulguları çürütüyor. Hem Ulusal Kanser Enstitüsü hem de Amerikan Tabipler Birliği Bilimsel İşler Konseyi, kafein alımı ile fibrokistik meme hastalığı arasında bir ilişki olmadığını belirtti. Bununla birlikte, bazı kadınlar kafeinin azaltılmasının veya ortadan kaldırılmasının fibrokistik meme ağrısını hafifletmeye yardımcı olduğunu bildiriyorlar.

Psikiyatrik

Psikiyatrik yan etkiler çok fazla kafein tüketmekten hafif karışıklıktan ciddi psikotik belirtilere kadar. Kafein ayrıca kadınlarda anksiyeteyi artırabilir ve panik bozukluklarını etkileyebilir.

Bone Kayıp

Bilim adamları, internet sitesinde yayınlanan iki araştırmaya göre, kafeinlerin kadınlarda kemik yoğunluğunu olumsuz yönde etkileyip etkilemediği konusunda hemfikir değiller. " Amerikan Klinik Beslenme Dergisi "ve" Amerikan Beslenme Fakültesi Dergisi ". Menopoz sonrası kadınlarda kafein tüketiminin kemik mineral yoğunluğu üzerindeki etkileri üzerine yapılan 1994 yılı Tuft’un Üniversite çalışmasında kemik kaybının, sadece kafein tüketiminden ziyade kafein tüketimi ile birlikte kalsiyum alımından daha fazla etkilenebileceği tespit edildi. Yüksek miktarda kalsiyum ile birlikte kafein tüketen kadınlar, daha düşük kalsiyum alımı ile kafein tüketen kadınlara göre daha az kemik kaybına maruz kaldılar.

2000 yılında yayınlanan ve postmenopozal kadınlarda kafeinin kemik kaybına etkilerini inceleyen bir araştırma var. kafein tüketimi ile kemik yoğunluğu veya kemik kaybı arasında bir ilişki yoktur.

Adrenal Dengesizliği

Web sitesinde, womentowomen.com, OB /GYN hemşire uygulayıcısı Marcelle Pick, kafeinin, dinlendirici bir uykuyu önleyen adrenal dengesizliği maskeleyebileceğini açıkladı bu da kadınların uyanmasını zorlaştırıyor. Her ne kadar kafein, adrenal yorgunluğunun nedeni olmasa da, aşırı kafein, adrenal bezleri vurgulayan vücut değişikliklerine neden olabilir ve aynı zamanda, kadınlar menopoza girerken seks hormonu seviyelerini sürdürme yeteneklerini etkileyebilir.

Bilişsel İşlev

“Nöroloji” dergisinin 2007 sayısında yayınlanan bir araştırma, günde 3 veya daha fazla kafein tüketen binlerce kadına baktı ve kafeinin, bu kadınlarda bilişsel azalmayı önemli ölçüde azalttığını buldu. Kafeinin bu etkisi, daha genç ve yaşlı kadınlarda daha önemliydi ve sözel alım eksikliklerinin önlenmesinde visuospatiyal hafızayı geliştirmekten daha faydalıydı. Hem kahveden hem de çaydan elde edilen kafein, kadınlarda bilişsel düşüşün azaltılmasında benzer yararlar sağladı.

Düşük

Bir Kaiser Permanente haber bültenine göre, 1996'dan 1998'e kadar 1.000'den fazla hamile kadını takip eden bir araştırma, ağır olduğunu gösteren Hamilelik sırasında kafein kullanımı düşük yapma riskini artırabilir. Araştırmada Dr. Ph.D. olan De-Kun Li, iki ya da daha fazla normal kahve ya da günde 12 onsluk beş fincan kafeinli soda içen kadının günde iki kez kafeinli soda teneke kutu içen kadınlara göre iki kez düşük yapma riskinin olduğunu söyledi. hiç kafein tüketmedi.

2000 - 2009 yılları arasında yapılan epidemiyolojik literatürün 2010 tarihli bir incelemesi, kanıtların kafein tüketimi ile negatif perinatal sonuçlar arasındaki sebep-sonuç ilişkisini desteklemediğini keşfetti.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com