|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Gut Kafein için Kafein Kötü Mi?

Gut, bir eklemde, çoğunlukla ayak başparmağında ürik asit kristallerinin birikmesinden kaynaklanan bir artrit türüdür. Ateşin yanı sıra eklemde kızarıklık ve şişmeye neden olan ağrılı bir durum, gut çoğunlukla 40 yaşın üzerindeki erkekleri etkiler ve en sık olarak aile öyküsü, aşırı kilolu insanlar, alkol bağımlıları ve menopoz sonrası kadınlarda görülür. Çalışmalar, nasıl elde edildiğine bağlı olarak kafeinin gut üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini göstermektedir.

Bağlantı

Kafein, az miktarda deoksipürin içerir. Özellikle etlerden elde edilen yüksek pürin alımı, gut oluşma riskini arttırdığından bazı uzmanlar, kafeinin, özellikle idrarda bulunan ve metilürik asit olarak adlandırılan kafein metabolitlerinden birinin, nadir durumlarda gutu tetikleyebileceği teorisini, teorinin gutu artırabileceğine inanmaktadır. Öte yandan, kafein, ürik asit seviyelerini düşürerek gutu tedavi eden bir ilaç olan allopurinolünkine benzer kimyasal bir yapıya sahiptir.

Araştırma

12 yıl süren çok merkezli bir araştırmacı Diğerlerinin yanı sıra, Kanada'daki Artrit Araştırma Merkezi ve Harvard Halk Sağlığı Okulu, 40 yaş üstü 45.869 erkeği takip etti. Bu çalışmada, “Arthritis &Günde dört veya daha fazla fincan kahve içen erkekler, romatizma riskini% 40 daha düşükken, günde altı veya daha fazla fincan içen erkeklerin, kahve içmeyen erkeklere göre% 59 daha düşük bir riski vardı. İkinci bir çalışma, kahve alımı yüksek olanlarda düşük ürik asit seviyelerini buldu.

Riskler

Uzun süreli kahve içicileri, gut gelişimi riskini daha düşük görüyor olsa da, kısa süreli kahve “kekeleri” artabilir Boston Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan ve Atlanta Kasım 2010 Amerikan Romatoloji Koleji Yıllık Bilimsel Toplantısı'nda MD Tuhina Neogi tarafından sunulan bir çalışmaya göre, halihazırda bozukluğu olan kişilerde gut atağı geçirme riski. Normalde günde iki ila üç fincan kahve içen bir kişi, alımını günde üç ila dört fincana yükselten bir kişi, gut atağı riskini yüzde 40 ila 80 arasında artırdı. Allopurinol, aynı zamanda, ilk kez alındığında bazen kısa vadeli parlamalara neden olan benzer bir etkiye sahiptir.

Önem

Çok merkezli 2007 araştırması, çay içmenin gut gelişimi üzerine kahvenin etkisi ile aynı olmadığını göstermiştir. Araştırmacılar, kafein dışında bir şeyin sonuçları teşvik edip etmediğine dair spekülasyonlar yaptı. Arthritis Foundation'a göre, bu teoriyi güçlendiren ürik asit seviyeleri ile genel kafein tüketimi arasında da bir ilişki bulunamamıştır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır