Sadece suya ikincisi, dünyada en çok tüketilen içecek çaydır. Yeşil, siyah ve oolong çaylarının hepsi aynı kaynaktan geliyor. Camellia sinensis bitkisinin yaprakları yeşil çay üretmek için başka yöntemler kullanmak yerine buğulanır. Dikkat uyandırmak ve kronik hastalıkları önlemek için yeşil çay tüketin. Yine de, yan etkileri olduğu için doktorunuza danışın.
Hücrelerinizi Koruyun
Polifenoller, güçlü antioksidan aktivite gösteren bitki kimyasallarıdır. Antioksidanlar, zararlı serbest radikalleri, hücrelerinize zarar verebilecek ve DNA'yı değiştirebilecek molekülleri yok etmeye yardımcı olur. Ulusal Sağlık Enstitüsüne göre bir fincan yeşil çayı 80 ila 100 miligram polifenol içerir. Epigallocatechin-3-gallate veya EGCG, yeşil çayda bulunan en yaygın polifenoldur ve çayın sağlığa faydalarından sorumludur.
Kanserle Mücadele
Yeşil çaydaki polifenoller yeni tümör büyümesini engelleyebilir, tahrip edebilir mevcut kanser hücrelerini ve serbest radikallerin hücrelerinize zarar vermesini önler. Hayvan çalışmaları, yeşil çayın cilt, akciğer ve gastrointestinal sistem kanserlerini önlemede yardımcı olduğunu göstermektedir. Yeşil çay ve kanserden korunma konusunda önerilerde bulunmadan önce daha fazla insan araştırması yapılması gerekiyor, Ulusal Kanser Enstitüsü'nü koruyor.
Kalp Hastalığını Önleme
Yeşil çay içmek, toplam kolesterol seviyesini azaltarak kalp hastalığı riskini düşürebilir ve kanınızdaki HDL veya iyi kolesterol seviyelerini artırmak. Polifenoller aslında gastrointestinal sisteminizde kolesterol emilimini engelleyebilir. Yeşil Çay antioksidanları, University of Maryland Tıp Merkezi'ne göre, ateroskleroz veya atardamarlarınızda kalp krizine veya felce neden olabilecek plak birikmesine karşı koruma sağlayabilir.
Stay Alert
Önünüzde uzun bir gün ve konsantre olmanız, yeşil çay içmeniz gerekir. Bardak başına yaklaşık 50 miligram kafein varsa, yeşil çay zihinsel uyanıklığı artırabilir. Kafein, sinir sistemi üzerinde uyarıcı bir etki yaratıyor.
Alıcı Beware
Yeşil çayı sağlık rejiminin düzenli bir parçası yapmadan önce doktorunuzla konuşun. Diyabet veya şiddetli karaciğer hastalığınız varsa veya kafeine karşı hassassanız, yeşil çay alımını sınırlayın. Kafein kaygı, sinirlilik, uykusuzluk, mide, deri döküntüleri, sık idrara çıkma, bulantı veya ishal neden olabilir. Kafein içeriğini listelemeyen konsantre yeşil çay takviyelerine karşı dikkatli olun. Yeşil çaydaki K Vitamini, antidepresanlar, proton pompası inhibitörleri ve kan sulandırıcıları gibi bazı ilaçlarla etkileşime girebilir.
, , ] ]