Bazı yiyecek türlerinin migren baş ağrılarını tetiklediği veya en azından belirtileri şiddetlendirdiği ve migren semptomlarının sıklığını ve süresini arttırdığı bilinmektedir. Kendi özel migren tetikleyicilerinize sahip olabileceğiniz için, yapabileceğiniz en iyi şey bir yiyecek günlüğü tutmak, birkaç hafta boyunca yediğiniz her şeyi kronikleştirmek (gerekirse aylarca) ve belirli bir yiyecek veya yiyecek olup olmadığını görmek migrenleriniz başlangıcına karşılık gelir. Genel bir kural olarak, migren baş ağrıları konusunda endişeleriniz varsa, kaçınılması gereken çok çeşitli gıda kategorileri vardır.
Tyramines
Tyraminler, yaşlandıkça bazı proteinlerin parçalanmasından oluşur. Tyraminler, kan damarlarının daralmasına neden olma özelliğine sahiptir ve bu, en yaygın olarak bilinen gıda migren tetikleyicilerinden biridir. Eğer tiraminlerden kaçınmak istiyorsanız, kurutulmuş sosis (salam, sucuk) ve soğuk etler gibi eski ürünlerden uzak tutun. Çedar, mavi peynir, brie, beyaz peynir, Stilton, mozzarella, Parmesan, muenster, İsviçre ve Amerikan gibi yaşlanmış peynirlerden de kaçınılmalıdır - tüketilmesi en güvenli peynir türleri süzme ve krem peynirdir. Kırmızı şarapta olduğu gibi, tiramin bakımından zengin bir ürün olan turşu ve fermente ürünlerden ve fındıktan da kaçınılmalıdır. "Kırmızı şarap baş ağrısı", migren hastaları arasında bile oldukça yaygın bir fenomendir.
Alkol
Alkol, fermente edilmiş tahıl, üzüm veya diğer meyvelerden yapılmış bir üründür ve bu nedenle bir kaynaktır. Tyramines Bira, şampanya, vermut ve viski özellikle kırmızı şarapla aynı ligde olmasalar bile migren hastaları için kötü. Alkol tüketimi aynı zamanda beyine kan akışını artırma etkisine sahiptir ve bu da bir migrene neden olabilir veya kötüleştirebilir. Eğer tamamen alkolden vazgeçmek istemiyorsanız, en iyi seçeneğiniz alımınızı sınırlandırmak ve sulandırmaktır - düz içecekler yerine kırmızı, karışık içecekler yerine düşük alkollü biraları, beyaz veya allık şarapları düşünün. Berrak likörler (açık rom, votka) koyu renkli olanlardan (koyu rom, viski) daha az ağırlaştırıcı olabilir.
Nitratlar ve Nitritler ve MSG
Nitratlar ve nitritler, birçok ambalaj tipinde bulunan koruyucu maddelerdir. önceden işlenmiş yiyecekler. Monosodyum glutamat (MSG), lezzet arttırıcı ve et yumuşatıcı olarak kullanılır. Bu katkı maddelerinin hepsinde ortak olan bir şey, kan damarlarının genişlemesine neden olan migren başlangıcına neden olma özelliğidir. Nitrat ve nitrit içeren yiyecekler arasında sosisli sandviç, sosis, domuz pastırması, soğuk etler ve diğer füme ve yaşlı et türleri (tiraminlerde yüksek) bulunur. MSG, soya sosunda, serpinti et tenderizing ürünlerinde ve birçok Asya (ve diğer) paketlenmiş gıda türünde bulunur.
Tanenler
Doğal olarak oluşan bitki bazlı bileşikler Vücuttaki proteinleri emmelerini engeller. Bunun neden migreni tetiklediğinin bilindiği ile ilgili bir şey olabilir veya olmayabilir - tıp bilimi migrenlere nasıl neden olduklarından tam olarak emin değil, ancak çok sayıda acı çeken bu baş ağrısını tetiklediklerine dair yeterli fıkra kanıtı var. Kendinizi bu sayıların arasında bulursanız, çoğu çaydan, kırmızı şarabdan (yine çok suçlu), ahududu, ceviz, çikolata, vanilya, kivi, şeftali, nar suyu ve birçok bitkisel ürün ve takviye ürününden uzak durun. br> Dondurulmuş İçecekler ve Yiyecekler
Soğuk, özellikle donmuş veya kısmen donmuş tüketilen yiyecek türlerini tetikleyen bir baş ağrısı tetikleyicisi olabilir. Çoğu insan, bir zamanlar veya başka bir zamanda, Slurpees, slushies ve frappucino gibi dondurma veya dondurulmuş içecekler tüketmekten kaynaklanan "beyin donması" nı yaşadı. Migren hastalarında, yoğun soğuk algınlığı, genellikle olduğu gibi birkaç dakika sonra yokolmak yerine tamamen şişmiş bir baş ağrısına dönüşebilir. Soğuk yiyeceklere duyarlıysanız, aşırı ısındığınızda süper soğuk yiyecekleri veya içecekleri tüketmeyin. Dondurmayla veya dondurulmuş bir içecekle kendinizi şımarttığınızda, küçük ısırıklar veya yudumlar alın ve yutmadan önce ısınmak için ağzınızda birkaç saniye tutun.
, , ] ]