|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Nikotinin Kan Şekeri Düzeyleri Üzerine Etkileri

Nikotin, alındığında hem uyarıcı hem de gevşeme özellikleri içeren bir bitki bileşiğidir. Nikotinin genel rekreasyonel kullanımları arasında sigara ve puro içiciliği ve çiğneme tütün kullanımı yer almaktadır. Kaynağa bakılmaksızın, nikotin, kan şekeri seviyelerindeki bir artışla bağlantılıdır, çünkü nikotin insülin etkisini bozar ve vücuda ekstra glikoz yapmasını ister. Bu etkiler nedeniyle nikotin kullanımı kan şekeri kontrolü üzerinde etkili olup diyabet hastaları için problemli hale gelir.

Nikotin Glikoz Üretimini Artırıyor

Nikotin, vücudun hormonları içeren katekolamin üretiminde artışa neden oluyor Bu hormonlar vücut duygusal ve fiziksel stres altındayken üretilir. Vücudu çeşitli şekillerde etkilerler - kalp atış hızını, kan basıncını, solunum hızını ve kan şekeri seviyelerini arttırırken, aynı zamanda yağın bozulmasına ve kan yağ seviyelerinin yükselmesine neden olurlar. Katekolamin üretimi aynı zamanda iştahı azaltabilir ve yakılan kalori miktarını artırabilir - bu da insanlar sigarayı bıraktığında kilo alımının neden yaygın olduğunu açıklamaya yardımcı olabilir.

Nikotin İnsülin Eylemini Etkiliyor

Diyabet hastalarının sigara içmekten daha muhtemel Sigara içmeyen meslektaşları, insülin direnci olarak da bilinen, insülin etkisinin bozulmasına neden olmaktadır. Nikotin kullanımı, karın yağındaki artışa bağlıdır, bu da insülinin etkinliğini etkileyebileceği bir başka yoldur. İnsülin, kandaki fazla glikozu gideren bir hormondur, bu nedenle bozulmuş insülin etkisi, yüksek kan glukoz seviyelerinin önemli bir nedenidir. İnsülin direnci vücudun kan glukozunu kontrol altında tutmak için daha fazla insülin yapmasına neden olur ve vücut bu artan insülin talebine ayak uyduramazsa, kan glukoz seviyeleri artar. Bu durum şeker hastalığına ve şeker hastalığına neden olabilir ve önceden var olan diyabetli bir kimsede kan şekeri kontrolünü ağırlaştırabilir.

Nikotinin Durdurulmasının Etkileri

Nikotinin, kan şekeri düzeyleri üzerindeki etkisi durmaz ", 3, [["İç Hastalıkları Annals" dergisinde yayınlanan bir Ocak 2010 çalışması, sigarayı bırakan diyabetli bireylerin sigarayı bıraktıktan iki yıl sonra hala diyabet riski arttığını bildirdi. Bu genişletilmiş risk, sigarayı bıraktıktan sonra sık görülen kilo artışının neden olduğu insülin direnciyle ilişkili olabilir, ancak diğer faktörler de söz konusu olabilir. İyi haber şu ki, iki yıl nikotinsiz kaldıktan sonra, diyabet geliştirme riskinin, hiçbir risk gözlenmediyse, 12 yıllık bir ize kadar yavaş yavaş azalması.

Uyarılar

Nikotinin etkisi üzerine Hem metabolizma hem de iştah, sigara kullanımı uzun süredir kilo kontrolü ile ilişkilendirilmiştir. Kilo kontrolü diyabette önemli olsa da, nikotin etkili bir yöntem değildir - nikotinin zararlı etkileri, kilo korumanın potansiyel yararlarından çok daha ağır basar. Nikotin kullanımı, glikoz kontrolünü önemli ölçüde kötüleştirebilir, diyabet hastası olanlar için tavsiye edilmeyen nikotin kullanımı. Kan şekeri düzeyleri ve kilo, sigarayı bırakma durumundan etkilenebileceği için, bir doktorla bırakma planlarını tartışmak ve beslenme ve kan şekeri yönetimine yardımcı olmak için bir diyabet bakım ekibiyle çalışmak önemlidir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır