Magnezyum, tüm insan organlarının düzgün çalışmasını sağlar ve diğer hayati rollerin yanı sıra dişler ve iskelet gelişimi için gereklidir. Çok sayıda magnezyum türü vardır. Vücudunuz magnezyum sitrat, magnezyum glukonat ve magnezyum laktat'ı kolayca özümser. Diyet takviyeleri olarak, hali hazırda diğer iki form mevcuttur: magnezyum sülfat ve magnezyum hidroksit. Dengeli bir diyet yeterli miktarda magnezyum sağlar, bu nedenle minerali takviye etmeden önce doktorunuza danışın.
Magnezyum Sitrat
Magnezyum sitrat, müshil olarak çalışır, suyu dokudan bağırsaklara aktarır. Nem, biriken dışkı maddesini dışarı iterek istemsiz daralmayı ve bağırsak kaslarının gevşemesini teşvik eder. Amerikan Kanser Derneği’ne göre, bağırsak hareketi magnezyum sitrat alarak 30 dakika ila üç saat arasında gerçekleşiyor. Örgüt ayrıca, takviyenin fenotiyazin olarak sınıflandırılan kan inceltici, kalp ilaçları ve psikiyatrik ilaçların terapötik etkilerine müdahale edebileceği konusunda uyarmaktadır; Bu ilacı almadan önce son ilaç dozunuzdan bu yana iki saat geçmelidir. Olumsuz yan etkiler arasında, işlevsiz bağırsaklar, baş dönmesi, mide bulantısı, şişkinlik ve takviyenin size ishal sağlaması durumunda ortaya çıkabilecek diğer sağlık sorunları bulunmaktadır.
Ek olarak, bu tip magnezyum, magnezyum eksikliğini düzeltir. Drugs.com web sitesine göre, böbrek hastalığı olduğunda magnezyum glukonat kontrendikedir. Bu minerali almanın en iyi yolu, onu doktorunuzun gözetimi altında yapmaktır; Doktor size farklı talimatlar vermediği sürece, bir bardak suyla önerilen dozu alınız. Vücudunuz bir öğünle alırsanız takviyeyi daha verimli bir şekilde emer. Magnezyum glukonat almanın olumsuz yan etkileri arasında kusma, baş dönmesi, karıncalanma, anormal kalp hızı, ishal, gaz ve mide rahatsızlığı sayılabilir.
Magnezyum Laktat
Magnezyum laktat sağlıklı bir kalbi arttırır. Aynı zamanda sinir ve sindirim sisteminin faaliyetlerini kolaylaştırır. Bu tip magnezyum, mineral eksikliğinin yanı sıra mide ekşimesi gibi mide problemlerini tedavi eder. Kalp veya böbrek hastalığınız varsa ek kontrendikedir. Aynı zamanda bir yemekle birlikte almaktan kaçınabileceğiniz ishala da neden olabilir. Mineralle negatif bir etkileşim olduğuna dair kanıt varsa, doktorunuza verdiğiniz tüm ilaçlardan bahsedin. Drugs.com'a göre, normal magnezyum laktat dozu 12 saatlik aralıklarla günde iki kezdir. Kurdeşen, nefes darlığı ve şişmiş bir yüz, dil veya boğaz ciddi bir alerjik reaksiyona işaret eder. Diğer olası yan etkiler ishal, gaz ve mide rahatsızlığıdır.
Magnezyum Sülfat
Doktorlar, yüksek tansiyonun bir sonucu olarak hamilelik sırasında ortaya çıkan nöbetleri tedavi etmek için magnezyum sülfat belirler. Durum preeklampsi olarak bilinir ve komaya neden olabilir. Brooklyn College, diğer kullanımların yanı sıra, bu magnezyum formunun erken emeği de durdurduğunu, magnezyum eksikliğini düzelttiğini ve vücudun gastrointestinal sistemde mevcut olan toksinlerin emilimini azalttığını söyledi. Aşırı terleme, kızarma, hipotansiyon ve hipotermi, magnezyum sülfat alırken olası olumsuz yan etkiler arasındadır.
Magnezyum Hidroksit
Genellikle, magnezyum hidroksit kısa süreli kullanım için müshil görevi görür. Doktorunuz farklı bir durum için reçete etmediği sürece, kabızlığı tedavi etmek için sürekli olarak değil, bu magnezyum tipini alın. Bu mineralin diğer formlarında olduğu gibi, magnezyum hidroksit reçetesiz ve reçeteli ilaçlar ve besin takviyeleri ile de olumsuz etkileşime girebilir. Bu takviyeyi reçete ederse, böbrek hastalığınız varsa doktorunuza söyleyin. Magnezyum hidroksit, ishal, kusma ve mide problemlerine neden olabilir.