| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

6 Başlıca Besinler

Vücudun düzgün şekilde büyümesi ve gelişmesi için altı temel besin maddesinin sağlıklı bir dengesine ihtiyacı vardır. Bu altı besleyiciye ek olarak, antioksidanlar ve diğer fitokimyasallar veya bitki kimyasalları gibi başka besinler de aldığınızdan emin olun. Besin maddeleri almak için takviyeler almadan önce daima doktorunuza danışın ve mümkün olduğunda bunları gıda kaynaklarından almaya çalışın.

Water

Mayo Clinic'e göre su vücut ağırlığınızın yaklaşık% 60'ını oluşturur. Besinlerin çok önemli bir unsurudur, çünkü besinleri vücudun hücresel ağlarında taşımaya yardımcı olur. Ayrıca organlarınızdaki atıkları yok eder ve dokuların nemli kalmasına yardımcı olur. Her ne kadar spesifik su ihtiyacı kişiden kişiye değişse de, çoğu yetişkin günde 8 veya 9 bardak içmelidir. Her zaman susuzluğa içilir ve egzersiz sırasında veya aşırı sıcaklıklarda hidrasyona çok dikkat edin.

Yağ

Her ne kadar doymuş ve trans yağ gibi bazı yağ türleri aşırı tüketildiğinde zarar verebilirse de uygun büyüme ve gelişme için gerekli. Yağ, yalıtım sağlar ve organlarınızı hasar görmekten korur ve ayrıca Ulusal Tıp Bilimleri Enstitüsü'nün belirttiği gibi birçok metabolik süreç için çok önemlidir. Tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ gibi doymamış yağlar, yağ alımınızın çoğunu sağlamalıdır. İyi kaynaklar arasında çoğu bitki yağı, fındık, fındık ezmesi, balık, zeytin ve avokado bulunur.

Karbonhidratlar

Karbonhidratlar, vücudun hücrelerine ve kaslarına glikoz sağlar ve organ çalışması ve günlük aktivite için yakıt sağlar. Genellikle iki gruba ayrılır: hızlı bir şekilde sindirilen basit karbonhidratlar ve vücudun işlemesi daha uzun süren karmaşık karbonhidratlar. En iyi sağlık yararı için, hamur işleri, şekerleme ve soda gibi şekerli ürünlerde bulunan basit karbonhidrat alımınızı sınırlandırın ve meyve, tam tahıllı ekmek ve tam buğday makarna ve pirinç gibi zengin besinler seçin. > Protein hücre büyümesi ve onarımında önemli bir rol oynar, bu nedenle özellikle çocukluk, ergenlik ve hamilelik gibi hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. Protein, dokuz tanesi vücut tarafından üretilemeyen ve besin kaynaklarından elde edilmesi gereken amino asitlerden oluşur. Bunlar esansiyel amino asitler olarak bilinir. Süt ve et gibi hayvansal gıdalar ve ayrıca soya ürünleri, bütün temel amino asitleri içerir ve genellikle tam proteinli gıdalar olarak adlandırılır.

Vitaminler

Vitaminler genellikle iki gruba ayrılır: su çözünür ve yağda çözünür. Suda çözünen vitaminler tüm B vitaminlerini ve C vitamini içerir. Suda erir, bu da idrarda elimine edilmeleri ve diyet kaynaklarından değiştirilmesi gerektiği anlamına gelir. Yağda çözünen A, D, E ve K vitaminleri karaciğerde ve yağ dokularında depolanır. Vitaminler insan sağlığında kemik gücü ve oluşumu, iyi görme, enerji üretimi ve yara iyileşmesi gibi birçok önemli rol oynamaktadır.

Mineraller

Mineraller, iki grupta da sınıflandırılan inorganik iyonlardır. Makromineraller arasında kalsiyum, potasyum, sodyum, klorür, magnezyum, fosfor ve kükürt bulunur. Bu minerallere selenyum, çinko, bakır, manganez, demir, kobalt, iyot ve florür gibi diğer iz minerallerinden daha büyük miktarlarda ihtiyaç duyulur. Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından belirtildiği gibi, gıda kaynakları diyette mineral elde etmenin en iyi yoludur, ancak yalnızca diyetten optimal miktarları alamıyorsanız doktorunuz bir ek önerebilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com