| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Şekerin Yoğurtta Probiyotiklere Etkisi

Şeker, birçok gıdada koruyucu olarak kullanılır. Probiyotikler, doğal olarak meydana gelen veya yiyeceklere eklenenler, yüksek şekerli ortamlardan etkilenir. Bazı probiyotik suşlar, doğal bir asit-safra toleransına sahiptir ve bu bakterilere bağırsaklarda sindirimde hayatta kalma yeteneği verir. Probiyotikler bağırsakta mevcut doğal bakteri seviyelerini etkilemez.

Probiyotikler

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ve Dünya Sağlık Örgütü, probiyotikleri "canlı organizmalar" olarak tanımlamaktadır. , ev sahibine sağlık yardımı sağlayın. " Bağırsak florası veya "dost bakteriler" insan bağırsağında doğal olarak bulunur. Abbot Nutrition, raporuna göre, insan bağırsaklarında bulunan laktobasil ve bifidobakteriler, yoğurt ve diğer gıda ve takviyelerde katkı maddesi olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. 'Canlı kültürler', fermente sütte bulunanlar, orijinal yoğurt kaynağı gibi gıdalar ile ilişkili bakteri anlamına gelir.

Şekerin Sindirim Üzerindeki Etkisi

Bazı yoğurt ürünlerinde ve diğer probiyotik içeren gıdalarda bulunan şekerler USProbiotics.org'a göre görünüşe göre ince bağırsağın alt kısımlarında iyi bakterilerin sindirim süreçlerine müdahale etmeyin. Bununla birlikte organizasyon, aynı probiyotik gıdaları şekerli ve şekersiz karşılaştırma çalışmalarının yapılmadığını söylemeye devam ediyor.

Şekerin Hücreler Üzerindeki Etkisi

Gıdaların korunması, yüksek şekerli bakteriyel hücre parçalanmasına dayanan kavramları kullanır ya da yüksek tuzlu koşullar, Missouri Üniversitesi'ni bildirir. Şeker veya tuz bakımından zengin bir ortam, hücrelerden su çekerek hücre duvarlarının kırılmasına ve sonunda hücre ölümüne neden olur. Gıda endüstrisi, gıdaları korumak için ihtiyaç duyulan şeker miktarı ile gıdalardaki probiyotiklerin canlılığı arasında bir denge sağlamıştır.

Şeker Probiyotik Sindirim İşlemini Artırıyor

Amerikan Mikrobiyoloji Derneği, bazı probiyotik suşlarının kabiliyetinin yetmediğini bildirdi Bağırsak kanalından geçişte hayatta kalmak, organizmaların asit ve safra toleransı nedeniyledir. Bu hayatta kalma yeteneği, insan bağırsağında kolayca metabolize olan gıda üretimi sırasında şekerlerin eklenmesiyle arttırılabilir. Toplum, probiyotiklerin düzenli olarak yutulmasını önermektedir.

Probiyotikleri Yenileme Gerekliliği

Reading Üniversitesi, süt proteini, laktoz ve diğer şekerlerin bağırsakta probiyotiklerin hayatta kalmasını etkilediğini bildirmektedir. Üniversite, sindirim sistemi boyunca değişen pH ortamlarının farklı probiyotik türlerini farklı şekillerde etkilediğine dikkat çeker. Bazı suşlar, mide içinden geçerken, diğerleri ise seyrinin geri kalan kısmında sindirim sistemi boyunca hayatta kalır. Gıda ürünlerine çok sayıda probiyotik suşu eklenmesi, probiyotiklerin bazılarının sindirim sürecinin tamamında hayatta kalmasını garanti eder. Üniversiteye göre, probiyotikler bağırsak florası düzeyinde önemsiz değişiklikler yapıyor. Gıda endüstrisindeki güncel araştırmalar, süt ürünlerinin yanı sıra probiyotiklerin eklenmesine uygun yiyeceklerin bulunmasına yöneliktir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com