| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Pankreatit için Probiyotikler

Pankreatit, pankreasın iltihabıdır. Maryland Tıp Merkezi'ne göre, pankreatit riski yüksek olan hastalara, günde 5 ila 10 koloni oluşturan yararlı bakteri birimi içeren bir günde probiyotik takviyeler almaları tavsiye edilir. Probiyotikler, insan bağırsağında bulunan faydalı bakterilere benzeyen canlı bakterilerdir. Probiyotikler temel olarak süt ürünlerinde ve diyet takviyelerinde bulunurlar.

Lactobacillus Acidophilus

Lactobacillus acidophilus ayrıca acidophilus olarak da bilinir, Çevresel Hastalık Kaynağına göre, süt ürünlerinde ve diyet takviyelerinde bulunan en yaygın probiyotik bakterilerdir. Lactobacillus acidophilus içeren yiyecekleri yemek pankreatit semptomlarını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Lactobacillus acidophilus, yoğurt, fermente süt, ayran, acidophiulus süt, tempeh, miso ve soya içeceklerinde bulunur. Süt ürünlerine alerjisi olan hastalar sağlık mağazalarından acidophilus kapsülleri satın alabilirler.

Lactobacillus Bulgaricus

Lactobacillius bulgaricus, vücudun diğer faydalı bakterilerini korurken diğer patojen bakterileri öldüren doğal antibiyotik maddeler üreten bir probiyotiktir. Çevresel Hastalık Kaynağı. University of Maryland'a göre Lactobacillus bulgaricus, pankreatitin önlenmesine yardımcı olabilir.

Bifidobacterium bifidus

Bifidobacterium bifidus, insan bağırsağında bulunan en önemli faydalı bakterilerden biridir ve probiyotikte kolayca bulunur. Çevre Hastalıkları Kaynaklarına göre diyet ürünleri. University of Maryland Tıp Merkezine göre Bifidobacterium, pankreatit semptomlarının iyileştirilmesine ve önlenmesine yardımcı olabilir. Bifidobacterium, vücuttaki enflamatuar süreçleri azaltarak ve aynı zamanda vücudun bağışıklık sistemini uyararak çalışır.

Uyarı

Hastalar, Ulusal Tamamlayıcı Merkezi'ne göre bazı probiyotiklerin kullanımını destekleyen sınırlı kanıt bulunduğunu bilmelidir. Alternatif tıp. Pankreatitli hastalar daima tıbbi yardım almalı ve doktor izni olmadan probiyotikli kendi kendine tedavilerden kaçınmalıdır. Bazı probiyotikler, özellikle düşük bağışıklık sistemi olan hastalarda kullanıldığında ciddi bakteri enfeksiyonlarına neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com