| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Probiyotikler Vücudunuz İçin Ne Yapar?

Probiyotikler vücudumuzda yaşayan ve bazı yiyecek ve içeceklerde doğal olarak bulunan faydalı bakterilerdir. Bu canlı mikroorganizmalar normal sağlığı destekler ve bağırsak bakterilerini güçlendirir ve çoğaltır, bağırsak florasını dengeler ve bağışıklığı arttırır. Probiyotikler genel sağlık ve özellikle gastrointestinal sağlığa faydalıdır. “Pro” ve “biota” kelimenin tam anlamıyla “ömür boyu” anlamına geliyor.

Probiyotiklerin İşlevleri

Bağırsaklarımızdaki tüm bakterilerin ağırlığı üç kilodan fazladır, toplam 100 trilyondan fazla bakteri, Her sağlıklı bağırsakta bulunan 500'den fazla farklı türe aittir. Bunların çoğu bizi hasta eden bakteri türleri değil; aksine, çoğu yardımcı olur ve zararlı patojenleri uzak tutar. Sindirime, bağışıklık fonksiyonuna ve besin emilimine yardımcı olurlar. Folik asit, niasin, riboflavin, B6 ve B12 vitaminleri gibi bağırsak kanalındaki besinleri sentezlemekten sorumludurlar. Bu yararlı bakteriler zayıf beslenme, hastalık, stres veya antibiyotikler gibi ilaçların aşırı kullanımı nedeniyle tükenirse, sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Sağlıklı koşullar altında iyi bakteriler gelişir.

Sağlık Koşullarının Tedavisi

Probiyotikler, çeşitli sağlık koşullarının tedavisinde, birçok kültür tarafından yüzyıllarca kullanılmıştır. Laktoz intoleransı, ishal, kabızlık, Crohn hastalığı, ülseratif kolit, İrritabl Bağırsak Sendromu, maya büyümesi ve enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları ve romatoid artrit tedavisinde kullanılırlar. Probiyotikler, kolesterol ve enflamasyonu düşürmede, egzama dahil alerjik hastalık riskini ve şiddetini azaltmada başarılı olmuş ve kanserleri, özellikle mesane ve bağırsak kanserlerini önlemeye yardımcı olabilir. Yan etkileri nadirdir ve çoğu yetişkin ve hatta çocuklar güvenle diyetlerine probiyotik içeren yiyecekler ekleyebilirler.

Probiyotik Takviyesi

Probiyotik takviyeleri, diyet alımı bakteriyel normalizasyon ihtiyacını karşılayamadığında kullanılabilir. . Harvard Tıp Okulu, haftada birkaç gün süren bir veya iki kapsül eşdeğeri olan 1 ila 10 milyar koloni oluşturan birime kadar değişen dozlar önermektedir. Kullanılan mikroorganizmanın miktarına, türüne ve türüne bağlı olarak farklı etkiler görülebilir. Tüm suşlar eşit derecede faydalı sayılmaz, bu nedenle hangisinin sizin için en uygun olduğunu belirlemek için probiyotik tanıyan bir uygulayıcıya danışmayı düşünün. Genel sağlık için, bazı gıdalardan elde edilen iyi bakteriler işe yarayacağından takviye gerekli değildir.

Sindirim Sağlığı

Dost probiyotik bakteriler, bağırsak sistemindeki iltihaplanmayı azaltmaya ve sağlıklı bakterilerle kolonileştirmeye yardımcı olur, Düzgün çalışmasını sağlamak. Hasar görmüş bağırsak duvarlarını onarırlar, böylece iyileşme olabilir. Probiyotik tedavi ile geliştirilen sindirim koşulları arasında Crohn hastalığı, ülseratif kolit, IBS, laktoz intoleransı, kabızlık ve ishal sayılabilir. Probiyotikler laktobasil ve bifidobakteriler özellikle bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde ishalin tedavisinde faydalıdır. Bir ila iki hafta boyunca günlük takviye bulaşıcı veya antibiyotikle ilişkili ishali iyileştirebilir. Etkiler kişiye ve duruma bağlı olarak değişebilir.

Bağışıklık Güçlendirme Güçleri

Bağışıklık sistemi fonksiyonumuzun yaklaşık yüzde 80'i bağırsakta gerçekleşir; Bu nedenle, sindirim sağlığı bağışıklık ve genel sağlık ile doğrudan ilişkilidir. Bağırsak sistemindeki probiyotik bakteriler, enfeksiyonla mücadele ve önleme için önemli olan immün hücreler olan T ve B lenfositler gibi immün sistem bileşenlerini aktive eder. Probiyotikler, bazı kanserlere karşı korunmaya yardımcı olabilir ve ayrıca soğuk algınlığı ve grip şiddetini önleyebilir veya azaltabilir. Zayıflamış bir bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilirler.

Probiyotik Gıdalar

Beslenme ve Diyetetik Akademisi Kristi King'e göre takviyelere geçmeden önce, ilk önce yiyeceklerden probiyotikler almak en iyisidir. . Probiyotikler gıdalardan elde edildiğinde “emilim ve sindirim için daha kolay bulunabiliyor” diyor Probiyotikler, canlı kültürlü yoğurt, kefir, miso, lahana turşusu, kimchi, kombucha, yaşlı peynirler, zeytinler, spirulina gibi alg bitkilerinde bulunabilir , chlorella, mavi-yeşil algler ve turşu sebzeleri En yaygın probiyotik bakteri türlerinden bazıları lactobacillus acidophilus ve bulgaricus ve streptococcus thermophilus'tur.

Prebiyotikli Probiyotikler Probiyotikler olan bağırsaklarınızdaki yararlı bakterilerin büyümesini teşvik edin Birlikte çalışan prebiyotikler ve probiyotikler, iyi sindirim sağlığının anahtarını oluşturur.Birbiyotikler sarımsak, soğan, pırasa, bal, kuşkonmaz, enginar, kepekli tahıllar ve muzlarda bulunabilir. En büyük fayda için hem prebiyotik hem de probiyotik yiyecekleri diyetinize dahil edin Probiyotikler normal bir sindirim sisteminde zaten var ve genellikle güvenli kabul ediliyorlar. cömertçe ve sık sık.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com