| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Probiyotikler ve Süt

Probiyotikler, çoğunlukla süt bazlı ürünlerde bulunan, genellikle "iyi bakteri" olarak adlandırılan bakterilerdir. Bu ürünler arasında yoğurt, fermente, fermente edilmemiş süt ve diğer kültürlü süt ürünleri bulunur. Bununla birlikte, fermente süt ürünlerinde, birçok kez fermantasyon işleminden sonra probiyotikler eklenir. Probiyotiklerin tüm faydaları tam olarak araştırılmamış olsa da, kullanımlarını savunan pek çok profesyonel var.

Sütte Probiyotikler

Kaliforniya Süt Konseyi'ne göre "probiyotik bakterilerin bulunduğu süt" acidophilus sütü ve fermente süt ürünleri gibi ilave edilenler ", probiyotikler için en iyi kaynaklardan bazılarıdır. Dünya Sağlık Örgütü, çocuklara probiyotik vermenin ve yüksek riskli popülasyonların, özellikle probiyotikli süt ürünlerinin, sağlık uzmanları tarafından giderek daha fazla desteklendiğini kabul etti.

Kültürlü Süt Ürünlerinde Probiyotikler

Kültürlü Süt Ürünleri Yoğurt ve kefir (fermente süt içkisi) probiyotikler için iyi bir kaynaktır. California Süt Konseyi, yoğurt ürünlerinde "canlı aktif kültür" etiketini aramanızı önerir. Bu etiket, tüketicilerin üründeki laktik asit bakterilerinin uygun ve faydalı olmasını sağlayacaktır. alerji direnci, bağışıklık sistemi basıncı, ürogenital sistem bozuklukları ve laktoz intoleransı ile yardım ve kanser tedavisi ve önlenmesinde sınırlı potansiyele sahip. Ancak, görünüşte yararlarına rağmen, hem Tufts Üniversitesi'nde profesör olan Barry Goldin hem de Minnesota Üniversitesi'nde Gıda Bilimi ve Beslenme Bölümü'nde yardımcı doçent olan Daniel O'Sullivan, bizden önce probiyotikler hakkında daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtiyor. yararlarını tam olarak anlayabilirler.

Çocuklar İçin Probiyotik Kullanımı

Kaliforniya Süt Konseyi'ne göre, çocuklarda probiyotik kullanımı bağışıklık sisteminin gelişmesinde faydalı olabilir. İngiliz Dermatoloji Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre, günde bir probiyotik içeren bir bardak süt içen anneler çocuklarında egzama riskini yüzde 40 azaltabildiler. Araştırma, gebeliğin 36. haftası arasında, doğumdan üç ay sonraya kadar probiyotik zengin süt içen anneler ile gerçekleştirildi. Dünya Sağlık Konseyi de probiyotiklerin "çocuklarda bulaşıcı hastalıkların hafifletilmesinde önemli bir etkiye sahip olabileceğini" belirtti.

Nasıl ve Ne Zaman Alınmalı

"Probiyotik mikroorganizmaların, belki de ömür boyu bile uzun vadede kalan primer kolonizer olabileceği mümkün." Bununla birlikte, Kaliforniya Süt Konseyi'ne göre çoğu probiyotik bağırsakta kalmaz. Bu nedenle, bir probiyotik rejime başlamak istiyorsanız, her gün probiyotik almalısınız. Yararları sağlamak için alınacak uygun miktar günde 3 1/2 bardak yoğurt veya acidophilus sütüdür; düşük seviyeler de faydalı olabilir, ancak bunu destekleyecek önemli kanıtlar yoktur.

Dikkat Edilecek Noktalar

Probiyotik bir alayla başladığınızda doktorunuza danışın. Ayrıca, probiyotik araştırmalarının halen sürmekte olduğunu ve sonuçlar henüz probiyotiklerin yararları konusunda tam olarak netleşmemiş olduğunu unutmayın.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com