Diyette yeterince B6 vitamini veya demir alamaması kansızlığa neden olabilir. Anemi, vücutta yeterince sağlıklı kırmızı kan hücresi bulunmadığında ortaya çıkar. Vitamin eksikliği anemisi folat, B6 vitamini veya B12 vitamini seviyeleri çok düşük olduğunda ortaya çıkar. Demir eksikliği anemisi, vücutta demir eksikliğinden kaynaklanır. B6 vitamini veya demir eksikliği nedeniyle oluşan anemi, diyetinizde yeterli miktarda demir ve B6 açısından zengin besinler alarak önlenebilir.
B6 Vitamini
B6 vitamini suda çözünür bir vitamindir veya suda çözünen vitamin. Vücut bu vitaminleri depolayamaz, bu yüzden sürekli bir kaynağa ihtiyacınız vardır. B6 Vitamini, vücudun hastalıklarla savaşan proteinler, antikorlar üretmesine yardımcı olur. B6 Vitamini kırmızı kan hücrelerinin oluşmasına ve normal sinir fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur. Vücut proteinleri parçalamak için kullanır, böylece ne kadar fazla protein tüketirseniz, o kadar fazla B6 vitamini ihtiyacınız olur. B6 Vitamini fındık, fasulye, yumurta, baklagiller, kepekli tahıllar, müstahkem ekmek ve tahıllar, et ve balıklarda bulunur. Eksiklik Amerika Birleşik Devletleri'nde yaygın değildir, ancak ağız ve dil yaralarına, sinirlilik, depresyon ve kafa karışıklığına neden olabilir. Çok fazla B6 vitamini uyuşukluğa ve nörolojik bozukluklara neden olabilir.
Demir
Demir, her vücut hücresinde bulunan önemli bir mineraldir. Kırmızı kan hücreleri yapmak için gereklidir. Vücut, oksijen taşıyan proteinleri hemoglobin ve miyoglobin yapmak için demir gerektirir. Hemoglobin kırmızı kan hücrelerinde bulunur ve kaslarda miyoglobin bulunur. Demir ayrıca gelecekteki ihtiyaçlar için demiri depolayan ve kanda demir taşıyan proteinlerde bulunur. Zengin demir kaynakları arasında kuru meyveler, kuru fasulye, yumurta, karaciğer, demir takviyeli tahıllar, ton balığı, kümes hayvanları, yağsız kırmızı et, karaciğer, istiridye, somon ve kepekli tahıllar bulunur. Demir ayrıca sebzelerde, meyvelerde, tahıllarda ve takviyelerde bulunur, ancak bu formlar vücudun emmesi için daha zordur. Çok fazla demir nadir görülür ancak genetik bozukluk hemokromatozis veya birkaç takviye almaktan kaynaklanabilir. Demir zehirlenmesi belirtileri arasında yorgunluk, iştahsızlık, baş dönmesi, baş ağrısı, kusma, kilo kaybı, grimsi cilt ve nefes darlığı sayılabilir.
Anemi
kan. Hemoglobin, kırmızı kan hücrelerinde, akciğerlerden vücudun diğer kısımlarına taşıyan, demir açısından zengin bir proteindir. Kansızlığı olan insanlar yeterince oksijen bakımından zengin kan almazlar; yorgun, yorgunluk hissedebilir veya nefes darlığı yaşayabilirler. Birkaç çeşit anemi vardır. Anemi geçici veya kronik bir durum olabilir. Demir eksikliği anemisi takviye ile tedavi edilir ve vitamin eksikliği anemisi enjeksiyonlarla tedavi edilir.
Araştırmalar
Sıçanlarda, B6 vitamini eksikliği karaciğer demir konsantrasyonunda yükselme ve kas demir konsantrasyonunda azalma ile sonuçlanır. Irene Mackraj ve arkadaşları tarafından "Tıp ve Biyolojideki İz Elementleri Dergisi" nde yayınlanan bir 2009 çalışmasında.
Anemili hamile kadınlara genellikle demir takviyeleri uygulanır. Ayrıca, M. Hisano ve meslektaşları tarafından "Avrupa Klinik Beslenme Dergisi" nde yayınlanan bir 2010 çalışmasına göre B6 vitamini eksikliği açısından değerlendirilmelidirler.
Tıp Fakültesi, 19 ila 50 yaş arası yetişkinlerin günde 1.3mg B6 vitamini almasını önermektedir. 50 yaşın üzerindeki yetişkin dişiler günde 1.5 mg olmalıdır. 50 yaşın üzerindeki yetişkin erkeklerin günde 1,7 mg olması gerekir. Yiyecek ve Beslenme Kurulu yetişkin erkeklerin günde 8 mg demir tüketmelerini önerir. 19 ila 50 yaş arası yetişkin dişiler günde 18 mg olmalıdır. 50 yaşın üzerindeki yetişkin dişiler günde 8 mg olabilir.
Hem B6 vitamini hem de demirin iyi kaynakları arasında zengin tahıllar, pirinç kepeği, kırmızı biber, acı biber, arpacık soğanı, fıstık fındık, pırasa, patates, lima fasulyesi bulunur ", liver and many spices.
", 3, [[