|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Probiyotikler Gerçekten Çalışıyor mu

Mayo Clinic'in beslenme uzmanı Katherine Zeratsky'e göre, probiyotikler insan sağlığı için gerekli değildir. Bununla birlikte, birçok sağlık yararına sahip olabilirler. Her ne kadar araştırma sınırlı olsa da, bazı çalışmalar probiyotiklerin bir takım koşulları önlemeye veya tedavi etmeye ve genel sağlık ve sıhhati iyileştirmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Probiyotikler gıda kaynaklarında ve besin takviyelerinde bulunurlar.

Genel Bilgi

Probiyotikler zararlı bakterilerle savaşan ve bağışıklığı düzenleyen mikroorganizmalardır. Amerikan Aile Hekimliği'ne göre, en çok çalışılan probiyotikler Lactobacillus sp., Bifidobacterium sp. Ve Saccharomyces boulardii'dir. Probiyotiklerin çoğu, alt gastrointestinal sistemde bulunan asidik koşullara duyarlıdır ve bu nedenle, düzgün bir şekilde kolonileşmek için düzenli olarak tüketilmeleri gerekir. Probiyotik içeren diyet takviyeleri mevcut olmasına rağmen, bunları ayrıca yoğurt, miso ve diğer fermente ürünler gibi gıda kaynaklarından da alabilirsiniz.

Gastrointestinal Tedavi

Probiyotikler genellikle çeşitli gastrointestinal problemlerin tedavisinde kullanılır. İshal tedavisinde etkili oldukları gösterilmiştir. Amerikan Aile Hekimliği'ne göre, probiyotikler, antibiyotikle ilişkili diyare, akut bulaşıcı diyare oluşumunu, süresini ve yoğunluğunu azaltabilir. Ayrıca, araştırmalar bu alanlarda biraz eksik olmakla ve etkinliği üründen ürüne büyük ölçüde değişiklik gösterse de, irritabl barsak sendromu ve Crohn hastalığı gibi enflamatuar barsak hastalıklarının semptomlarını hafifletebilirler.

Soğuk Kabartma ve Önleme

Probiyotikler ayrıca soğuk algınlığının şiddetini de önleyebilir ve azaltabilir. Amerikan Pediatri Akademisi'nin resmi dergisi "Pediatri" 'de yayınlanan 2009 yılında yapılan bir araştırmaya göre, araştırmacılar günlük probiyotik takviyesi alan 3 ila 5 yaş arası çocukların soğuk algınlığı nedeniyle daha az okul günü kaçırdığını ve daha az ilaç gerektirdiğini tespit etti. . İsveçli araştırmacılar tarafından yapılan bir başka araştırma, probiyotik takviyesi alan yetişkinlerin daha az hasta olduğunu ve solunum yolu hastalığı veya yapmayanların gastrointestinal sorunları nedeniyle daha az iş günü kaçırdığını göstermiştir.

Atopik Dermatit

Probiyotiklerin çoğu terfi ettirilmesine rağmen atopik dermatitin önlenmesindeki etkinlikleri nedeniyle araştırmalar çelişkilidir. Bir çalışmada, hamilelik sırasında ve doğumdan sonra probiyotik alan bebeklerin egzama gelişme olasılığı plasebo alanlardan daha azdı. Diğer çalışmalarda, zaten dermatit kurmuş olan çocuklar, probiyotiklerle tedaviden sonra ciddiyetinde önemli düşüşler yaşamıştır. Ancak, Amerikan Aile Hekimliği'ne göre, bu alandaki araştırmalar tutarsız olmuştur ve bazı probiyotik türleri, diğerlerinden daha etkili olma eğilimindedir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır