|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Vejetaryenliğin Gebelik Üzerindeki Kötü Etkileri

Eğer makul bir şekilde yerseniz, vejeteryanlığın hamilelik üzerinde kötü bir etkisi olmaz. Bununla birlikte, vejetaryen beslenmeye alışkın değilseniz ya da tam besin dengesini alamazsanız, o zaman siz ya da bebeğinizle ilgili sorunlar olabilir. Doktorunuz, belirli bir mineral veya besin bakımından düşük olup olmadığınızı önerebilmelidir. Bu vegan beslenmeyi izlerseniz özellikle önemlidir.

Gelişimsel Sorunlar

Hamilelik sırasında vejeteryanlıkla ilgili sık karşılaşılan bir endişe protein eksikliğidir. Hamilelik sırasında protein eksikliği anneyi zayıflatacak ve fetüste gelişimsel sorunlara neden olabilir. Bir vejeteryan olarak, tahıl, baklagiller ve fasulye de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan protein aldığınızdan emin olmanız gerekir. Aksi takdirde, vücutta yeni proteinler oluşturmak için gereken temel amino asit setinin tamamını kaçırabilirsiniz. Son iki trimesterdeki gebe kadınlar, Sorumlu Tıp Doktorlar Komitesine göre her gün 71 gram protein almaya çalışmalılar.

Düşük Doğum Ağırlığı

Hamilelik sırasında demir eksikliği sizi yavaşlatır. ve kayıtsız. Ağır vakalarda çocuklarda düşük doğum ağırlıklarına ve bilişsel sorunlara neden olabilir. Demir et ve balıkta en yüksek dozlarda oluşur. Bununla birlikte, bazı bitkisel gıdalar demir içerir - heme dışı demir olarak adlandırılan daha az kolay emilen bir form olma eğilimindedir. Diyet Takviyeleri Ofisi, hamile kadınların günlük diyetlerinden 27 miligram demir aldığını gösteriyor. Örneğin, soya fasulyesi 1 fincan için 8.8 miligram demir içerirken, 1/2 fincan haşlanmış ıspanak 2.3 miligram içerir. Bazı hububatlar ve diğer ürünler demirle güçlendirilmiştir.

Hipospadias

Erkek doğum kusuru hiposdpadias, penisin üretra için anormal bir açıklığa sahip olduğu anlamına gelir. "BJU International" da yayınlanan 2000 yılında yapılan bir çalışmada araştırmacılar, vejeteryan bir diyette tüketilen yüksek fitoöstrojen seviyelerinin hipospadias riskini arttırmada rol oynayabileceğini buldu. Vejeteryan annelerin hipospadiaslı bir bebek sahibi olma olasılıkları daha yüksek bulundu. Diğer çalışmalar, yüksek soya tüketiminin hipospadilerde bir rol oynayabileceğini öne sürüyor, VeganHealth.org'a dikkat çekiyor. Bunlar genellikle demir, omega-3 yağ asitleri, folik asit ve bir dizi diğer gerekli ve faydalı besleyiciyi içerir. Süt ve yumurtadan kaçınan bir vegan ya da vejeteryansanız, besin eksikliği riski daha yüksektir. Kalsiyum, demir, protein ve diğer minerallerin hepsi süt ve yumurtalarda yüksek dozlarda bulunur. Gebelik sırasında vegan ya da kısıtlı vejeteryansanız, doktorunuzla konuşun.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır