| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kötü Dolaşımını Vitaminlerle Tedavi Edebilirsiniz

Arter hastalığı normal kan akışını kısıtlayabilir ve arter işlevini bozabilir ve dolaşımın yaygın bir nedenidir. Meyve, sebze ve kepekli tahıllar içeren sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak, bazı vitaminler de dahil olmak üzere, nispeten yüksek diyetli antioksidan bileşik alımı olan kişiler, kalp damarlarında hastalık geliştirme riski altında olabilir. Ek olarak, folik asit ve niasin gibi büyük B vitamini dozları, zayıf dolaşımı tedavi etmek ve arter fonksiyonunu ve kan akışını iyileştirmek için araştırılmaktadır. Ancak büyük vitamin dozları sadece tıbbi gözetim altında alınmalıdır,

Kötü Dolaşımın Nedenleri

Arter duvarlarında yağ ve dejeneratif plak birikimi, arter daralmasına ve ateroskleroz denilen bir çeşit arter hastalığına neden olabilir - zayıf dolaşımın en yaygın nedenlerinden biri. Kalp damarlarındaki ateroskleroz kalp krizine yol açabilir. Beyni besleyen boynun karotid arterlerinde serebrovasküler hastalığa ve felce neden olabilir. Periferik arter hastalığı kalp ve beyin dışındaki bölgelerde dolaşımın zayıf olmasına neden olur. Yağ ve şeker metabolizmasındaki diyabet ve anormallikler ateroskleroz için risk faktörleridir. Arter hastalığı için belirgin bir mekanizmaya oksidatif stres denir. Arter duvarlarında serbest radikaller ve oksitlenmiş yağlar gibi bileşiklerin oluşumunu içerir.

Antioksidan Vitaminler

C ve E Vitaminleri, alfa ve beta karoten oksidatifin azaltılmasına yardımcı olabilecek antioksidan vitaminlerdir. arter duvarlarında gerilme. Bununla birlikte, antioksidan vitaminlerin tamamlayıcı kullanımının arter hastalığı üzerindeki etkilerine ilişkin klinik çalışmalar, karışık sonuçlar göstermiştir. Örneğin, 25 Şubat 2003 tarihli “Circulation” sayısında yayınlanan bir araştırmaya göre, 272 IU E vitamini ve 6 yıl boyunca 500 mg yavaş salınan C vitamini ile 6 günlüğüne uygulanan takviyenin karotid arterlerde plak gelişimini yavaşlattığı gösterilmiştir. “Amerikan Kardiyoloji Koleji Dergisi” nin 18 Şubat 2004 tarihli sayısında yayınlanan bir çalışmada, diyetin 6 ay boyunca günlük 800 IU E vitamini artı 1.000 mg C vitamini ile takviye edilmesinin, aterosklerozu olan hastalarda arter işlevini iyileştirmediği bulundu. American Heart Association'a göre diyetin antioksidan vitaminlerle takviye edilmesi kalp krizi ve felç nedeniyle ölüm riskini azaltmada açık bir fayda göstermedi.

Folik Asit

Arter hastalığı, arter kaybına neden olabilir esnekliği ve kan akışındaki artışlarla genişleme veya genişleme kabiliyeti azalır. Vücudun dışında kültürlenmiş dokularla yapılan deneysel çalışmalar, folik asidin, artan kan akışına cevap olarak arterlerin genişlemesine yardımcı olan bir bileşik olan nitrik oksit üretimini arttırdığını göstermektedir. Folik asit ayrıca, ateroskleroz ile bağlantılı arter dokusu oksidatif stresini düşürmede yardımcı olabilir. “Amerikan Klinik Beslenme Dergisi” nin Eylül 2007 sayısında yayınlanan 14 klinik çalışmanın analizi, en az 4 hafta boyunca günde 5-10 g folik asit /dozun çok yüksek dozlarının arter dilatasyon fonksiyonunu iyileştirebileceğini ortaya koydu. > Niasin

Arter hastalığının tedavisi için nispeten yüksek dozlarda niasin veya B3 vitamini araştırılmaktadır. “Amerikan Kardiyoloji Koleji Dergisi” nin 3 Kasım 2009 tarihli sayısında ortaya çıkan bir araştırma, 12 ay boyunca günde 2 g niasinin, ayrıca statin ilaçları alan kişilerin karotid arterlerinde plak oluşumunu azalttığını bildirdi. 5 Ocak 2010 tarihli “Circulation” sayısında yayınlanan bir araştırmaya göre, statin ilacı kullanan tip 2 diyabetli kişilerde, 3 ay boyunca günde 1.5 g niasin, bilek arter dilatasyon fonksiyonunu iyileştirdiği bulunmuştur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com