| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Neran Yağına kıyasla Karanja Yağı

Karanja ve neem yağları, Hindistan'da yüzyıllarca çeşitli hastalıkların tedavisi için yaygın olarak kullanılmıştır. Halen Ayurveda tıbbında, kozmetik firmaları ve böcek ilacı üreten şirketler tarafından kullanılmaktadır. Hem karanja hem de neem yağları için uzun bir tıbbi kullanım geleneği olmasına rağmen, ilaçlarla etkileşimler gibi faydaları ve olası komplikasyonları hakkında daha fazla klinik çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Tarihçe

Neem yağı kullanılmıştır. Hindistan MÖ 4000'den beri. Eski Hintçe betiklerinde "bütün hastalıkların önleyicisi" olarak anılmıştır. Neem ağaçları uzun zamandır Hindistan'da iyi şanslar olarak kabul edildi ve Harry Amca’nın Washington’daki Redmond Doğal Ürünleri’ne göre sık sık “köy eczanesi” olarak anılıyor. Karanja yağı Hindistan'da yüzlerce yıldır kullanılmaktadır. Birçok durumda gelişebilen dayanıklı bir bitkidir. Şimdi Florida, Hawaii, Avustralya, Vietnam, Malezya, Seyşeller, Okyanusya ve Filipinler'de bulunabilir.

Tanımlama

Neem yağı, Azadirachta indica ağacındaki meyve tanelerinden soğuk preslenir, Bu bir dökmeyen. Oklahoma Üniversitesi Hafta Bitki Fabrikası web sitesine göre, ağacın tüm bölümleri tıbbi olarak kullanılabilir. Neem'deki ana aktif bileşen, bir böcek kovucu olan azadiraktindir. Karanja yağı, Pongam ağacının tohumlarından soğuk preslenir. Yağ kırmızımsı kahverengi, viskoz ve yenilebilir değildir. Karanja yağının neem yağından daha yumuşak bir aroması vardır. Karanja yağının aroması genellikle "ceviz" olarak tanımlanır. Bu nedenle, sabun ve şampuanlar gibi ürünlerde kullanım için neem yağından daha çok yönlü olarak görülür.

İşlev

Neem yağı hem içeride hem de dışarıda kullanılır. Vücutta serbest radikal hasarını önlediği, toksinleri uzaklaştırdığı ve kanı temizlediği düşünülmektedir. Neem’in tıbbi özellikleri antibakteriyel, antidiyabetik, antimalarial, antitümör ve antiulcerdir. Ayrıca, kardiyovasküler ve merkezi sinir sistemleri üzerinde olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir. Neem yağı esansiyel yağ asitleri ve E vitamini içerir. Karanja yağı, neem yağının bir kuzenidir, bu nedenle benzer terapötik yararları vardır. Karanja yağı en değerli ve antiseptik ve böcek öldürücü işlevlerinde kullanılır. En sık harici olarak kullanılır.

Kullanım

Neem, hem Ayurveda hem de Unani tıbbı için anahtar bir bitkidir. Psoriasis, herpes, alerji, ülser, hepatit, kanser, periodontal hastalık dahil çok çeşitli hastalıkların, hastalıkların ve problemlerin tedavisinde ve bağışıklık sistemini güçlendirmede kullanılır. Neem, günümüzde diş macunlarında, losyonlarda ve sabunlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Aynı zamanda doğal bir böcek ilacı olarak da kullanılıyor. Dahili olarak alındığında, neem parazitleri ve patojenleri öldürmek için iddia edilir.

Karanja, Ayurveda ve halk ilaçlarında göz hastalıkları ve egzama, romatizma, yaralar ve solucanlar gibi cilt hastalıklarında kullanılır. Ayrıca ağızda bakteriyel üremeyi önlemek için kullanılır. Karanja, zirai ve biti, sivrisinekler, pire, keneler, akarlar ve sineklere karşı insan ve evcil hayvan kullanımı için kullanılan doğal bir haşere kovucudur. Yağ, sabunlarda, deri tabaklamada ve topikal astarlarda yaygın olarak kullanılır. Beraber karıştığında, karanja ve neem yağları evcil hayvanlardaki yemlik tedavisinde etkilidir.

Dikkat Edilecek Noktalar

Bu yağlar için ilaç etkileşimleri konusunda az sayıda araştırma yapılmıştır, bu nedenle ilaç kullanan kişilerin daha önce bir doktora danışmaları gerekir. kullanın. Neem ve karanja yağlarının gücünden ötürü, üreticiler dahili olarak kullanırken dikkatli olmanızı tavsiye eder. Çocuklar, emziren anneler ve hamile kadınlar yağları dahili olarak kullanmamalıdır. Neem yağının uzun süreli kullanımı hem böbrek hem de karaciğer fonksiyon bozukluğu ile ilişkilendirilmiştir ve büyük neem dozları toksik olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com