| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kan Pıhtısı Aşamaları

Kanın pıhtılaşması, kimyasal dengelerin çok fazla olmasını gerektiren karmaşık bir olay dizisidir. Mekanizmanın kendisi kesin bir sıra izler. Illinois Üniversitesi Tıp Fakültesi, kendini pıhtılaşmadan önce, vücudun, yaralı damarı yavaşlatmak için kan kaybını azaltarak hazırladığını söylüyor. Trombositler geçici bir tıkaç oluşturmak için yaralanma bölgesinde toplanır, ancak asıl pıhtılaşma süreci üç ana aşamada gerçekleşir.

1. Aşama: Protrombrin Aktivatörünün Oluşumu

enzimler, aynı zamanda bir enzim olan faktör X'e yol açan sırayla aktive edilir. Faktör X aktive edildiğinde, protrombrin aktivatörü oluşturmak üzere kalsiyum iyonları, trombosit faktörü 3 tarafından salınan trombosit faktörü 3 ve bir protein V faktörü ile birleşir. Trombosit faktörü 3 pıhtılaşma süresini kısaltır. Bu kimyasalların tümü kanda bulunur, bu yüzden bu aşama yaralanmadan hemen sonra başlar. "This is the slowest phase in the sequence.", 3, [[Diğer iki faz, faz 1 bittikten sonra yalnızca toplam 10 ila 15 saniye gerektirir.

Faz 2: Thrombin Oluşumu

Plazma protrombrin olarak adlandırılır. Sonuç, trombin adı verilen bir enzimdir. Enzimler çok aktif kimyasallardır. Bir şeylerin olmasına neden olurlar ve pıhtıya yol açan olaylar zincirini sürdürürler. Trombine maruz kaldığında, fibrinojen fibrine dönüşür. Fibrin uzun ve yapışkan bir moleküldür. Trombosit tıkaçını çözünmez bir kütleye yapıştırır. Ayrıca, pıhtı güçlendirmek için fibrin şeridini birbirine bağlayan faktör XIII de oluşturulur. Bu noktada pıhtı oluşmuştur. Yarım saat ila bir saat sonra, tüm pıhtıya daha kuvvetli hale getirmek için büzülmek üzere başka bir işlem ortaya çıkar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com