|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Aşama 3 CKD Düşük Protein Diyet

Kronik böbrek hastalığı - sıklıkla CKD olarak adlandırılır - böbrek fonksiyonunuzun bozulduğu bir durumdur. Bu hastalık sıklıkla böbrek fonksiyonunuzun hangi seviyeye etkilendiğini gösteren aşamalarla ölçülür. Böbrekler vücudunuzun ana filtreleme sistemi olduğundan, doktorunuz böbreklerinizin kaç mineral ve besin maddesi filtreleyebileceğine bağlı olarak ayarlanmış bir diyet önerecektir. Evre 3 KBH tanısı konduysa, doktorunuz düşük proteinli bir diyet önerecektir.

Öncelik

Böbrek hastalığının beş aşaması vardır ve doktorlar böbrek belirlemek için glomerüler filtrasyon hızı adı verilen bir ölçüm kullanır işlevi. Doktorunuz, glomerüler filtrasyon hızınızı belirlemek için kreatinin seviyenizi ölçen bir kan testi kullanacaktır. Kreatinin, protein vücudunuzda parçalandığında oluşan bir atık üründür. Böbrekleriniz kreatinin filtrelemelidir, ancak işlevleri bozulduğunda kreatinin kanda birikebilir. Aşama 1, böbreklerinizin 90 ml /dakikadan daha yüksek bir GFR ile normal bir seviyede çalıştığını gösteren en hafif CKD şeklidir. Evre 3 böbrek hastalığı, böbreklerinizin yaklaşık 30 ila 59 ml /dakika hızında filtrelendiğini gösterir. Eğer böbrek hastalığınız bu aşamada ilerlerse, sıvı birikmesi, yüksek tansiyon, anemi ve böbrek ağrısı da dahil olmak üzere daha fazla semptom yaşamaya başlayabilirsiniz.

Protein Seviyeleri

Çünkü vücut kreatininleri etkili şekilde filtreleyemez, doktorunuz, kanınızdaki kreatinin miktarını en aza indirmek için protein alımınızı azaltmanızı önerecektir. Önerileriniz yaşa ve cinsiyete göre değişmekle birlikte, evre 3 KBH hastaları vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 0,8 g protein tüketecektir - 1 kg yaklaşık 2,2 lb'ye eşittir. Protein alımınız daha sınırlı olduğundan, doktorunuz, yağ bakımından düşük ve vücutta üretilen asgari atıklarla birlikte tüketilenleri ifade eden en iyi protein kaynaklarını seçmenizi önerecektir. Bu kriterleri karşılayan protein kaynaklarının örnekleri arasında balık ve yumurta bulunur. Ayrıca protein alımınızı arttırmak için yulaf ezmesi veya mısır gevreğine protein tozları ekleyebilirsiniz.

Fosfor

Aşama 3 CKD kemiklerinizi etkileyebilir, bu nedenle doktorunuz fosfor alımınızı sınırlamanızı önerebilir, çünkü fazla fosfor kemikleri soyabilir. Kalsiyum Fosfor içeriği yüksek yiyecekler arasında süt ürünleri, kuru fasulye, fındık, fıstık ezmesi ve bira bulunur. Doktorunuz ayrıca vücudunuzun emdiği fosfor miktarını azaltmaya yardımcı olan fosfat bağlayıcı olarak adlandırılan bir ilaç almayı da önerebilir.

Sodyum

Sodyum, 3. aşamada CKD'niz olduğunda izlenmesi gereken başka bir faktördür. Zayıf sıvı düzenlemesiyle ilgili bazı etkileri deneyimlemeye başlayabilir. Diyetinizdeki fazla sodyum, vücuttaki sıvıları çekebilir. Sodyum alımınızı azaltmak için, sodyumun koruyucu olarak kullanıldığı, sosisli sandviç ve dondurulmuş gıdalar gibi işlenmiş gıdalardan kaçının.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır