| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Magnezyum Eksikliği ve Sinirler

Magnezyum, hücrelerde bulunan pozitif yüklü bir elektrolittir. Magnezyum öncelikle kemikler, yumuşak dokular ve kas hücrelerinde bulunur. Kalbin iletim sistemi de dahil olmak üzere sinirlerin ve kasların uyarılabilirliğinde önemli bir rol oynar. Böbrekler, seviyeler düşükken magnezyumun korunmasına yardımcı olur ve seviyeler yüksek olduğunda, magnezyumun dışarı atılmasıyla yardımcı olur.

Magnezyum dengesizliği belirtileri genellikle kalsiyum veya potasyum dengesizlik belirtileri ile karıştırılır. Potasyum ve kalsiyum, sinirlerin ve kas hücrelerinin uyarılabilirliğinde de rol oynar. Magnezyum ile, seviyeler arttıkça nöromüsküler fonksiyon baskılanır, oysa yetersiz bir magnezyum seviyesi uyarılabilirliği arttırır. Magnezyum rezervleri kemiklerde ve bazılarında böbreklerde depolanır.

Düşük Magnezyum

Ayrıca, düşük akımda hipermagnezemi olarak da adlandırılan düşük magnezyum, "Akım Teşhisi ve Acil Tıp Tedavisi. " Hipomagnezemi sık görülür ve hastanede yatan hastaların yaklaşık yüzde 12'sinde görülür. Belirtiler, seviyeler 1 mEq /L altına düşene kadar nadirdir. Belirtiler genellikle spesifik değildir ve düşük kalsiyumlu ve düşük potasyumlu olanları taklit edebilir.

Nedenleri

Düşük seviyedeki magnezyum, öncelikle gastrointestinal kanaldaki emilimin azalmasına veya idrardaki aşırı magnezyum atılımına neden olur. Sıklıkla alkol kötüye kullanımı ile ilişkili yetersiz beslenme emilimin azalmasına neden olabilir. Hamilelik sırasında artan talepler emilimin azalmasına katkıda bulunabilir. İdrar atılımını arttırmaya yardımcı olmak için diüretik denilen ilaçlar alan hastalar hipomagnezemi için risk altındadır.

Belirtiler

Hipomagnezemi, sinirlerin ve kasların sinirlenmesinde artışa neden olur. Hastalarda kas titremeleri, hiperaktif refleksler ve kasların istemsiz kasılması olabilir. Diğer belirtiler arasında gözün seğirmesi, iştahsızlık, huzursuzluk ve karışıklık sayılabilir. Ağır hipomagnezemi vakalarında, hastalar halüsinasyon gösterebilir ve nöbetler ve düzensiz kalp ritmleri olabilir.

Tedavi

Hipomagnezemi için birincil tedavi oral takviyeler ve magnezyum içeren gıdaların artan diyet alımlarıdır. Magnezyum yönünden zengin yiyecekler arasında koyu yeşil sebzeler, fındık ve çikolata bulunur. Magnezyum takviyeleri ayrıca magnezyum içeren antasitler içerebilir. Magnezyum seviyeleri aşırı düşükse, intravenöz veya intramüsküler enjeksiyonlar gerekebilir. İntravenöz takviyeleri alan hastaların yakından takip edilmesi gerekir çünkü hızlı uygulama kalp veya solunum durmasıyla sonuçlanabilir. , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com