|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Alkol ve Kafein Tansiyonu Nasıl Etkiler

Hem kafein hem de alkolün vücut üzerinde fizyolojik ve psikolojik etkileri var. Kafein, bireylerin genellikle uyanıklık ve dikkat duygularını arttırmak için kullandıkları iyi bilinen bir uyarıcı olsa da, alkol inhibisyon düşürücü bir ilaç ve gevşeticidir. Belki de sezgisel olarak, bileşiklerin zihinsel durumu etkilemesinin farklı yolları göz önüne alındığında, her ikisi de kan basıncını arttırır. Her bir kimyasalın kan basıncını etkilediği kesin mekanizma halen araştırılsa da, araştırmacılar çeşitli olasılıkları araştırmışlardır.

Önem

pp Hem alkol hem de kafein, bazıları sosyal ve Bunların bir kısmı zihinsel durumu değiştirmekle ilgili. Bununla birlikte, yüksek tansiyonu olan hastalara kan basıncını artırabilecekleri gerekçesiyle hem alkolden hem de kafeinden kaçınmaları tavsiye edilir. Amerikan İnme Derneği, çoğu hastanın kafein kullanımıyla artan kan basıncını yaşadığını belirtirken, Amerikan Aile Uygulayıcıları Akademisi, yüksek tansiyonu olan bireylerin alkol tüketimini sınırladığını öne sürüyor. alkol ve kafein artışı kan basıncını hala iyi anlaşılmamıştır. 1998 yılında "Uygulamalı Fizyoloji Dergisi" nde yayınlanan araştırma, kafeinin kan basıncı üzerindeki etkilerinin, bileşiğin vücuttaki kimyasal ve hormonal aktiviteyi değiştirdiği yollarla yapması gerektiğini ortaya koymaktadır. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, sık sık içenlerin kan basıncını kontrol etmede daha zor zamanları olabileceğini ve bu etkinin alkolü basınç düşürücü ilaçların etkilerini inhibe ederek yapması gerektiğini öne sürüyor.

Düşünceler

Science Daily web sitesinde yayınlanan 2008 tarihli bir makalede, muhabirler İngiltere'de yapılan son bir araştırmanın, alkolün neden kan basıncını etkilediğine dair bir mekanizmanın - özellikle bazı kişilerde - genetik olabileceğini öne sürdüğünü belirtmiştir. Vücut, alkolü asetaldehit adı verilen çok toksik bir maddeye dönüştürür, ardından asetaldehit'i dönüştürür ve salgılar. Bazı bireyler, asetaldehit dönüştürücü enzimler için genlerden yoksundur; bu da, kızarma ve bulantı içeren, alkole karşı güçlü reaksiyonları olduğu anlamına gelir. Çalışma, bu bireylerin ayrıca alkol tüketiminden sonra daha yüksek tansiyon yaşadıkları görülmüştür.

Kavram Yanılgıları

Hem kafein hem de alkolün diüretik olduğu iyi bilinir, bu da vücudun su yoluyla daha fazla su çıkarmasına neden olur. Üriner sistem. Bu, toplam kan hacmini düşürdüğü ve aşırı durumlarda dehidrasyona neden olabileceğinden, alkol ve kafeinin kan basıncını arttırmak yerine düşüreceğini varsaymak nadir değildir. Tipik olarak, Dr. Lauralee Sherwood adlı kitabında, "İnsan Fizyolojisi" diüretiklerinin kan basıncını düşürdüğünü not eder. Alkol ve kafein bu kuralın istisnasıdır.

Expert Insight

Alkol ve kafeinin kan basıncını arttırdığı mekanizmalar iyi bilinmemekle birlikte, bir artışın meydana geldiği gerçeği tıp toplumunda kabul edilmektedir. Kafein durumunda, Amerikan İnme Derneğine dikkat çeker, kafein içeren içecekler kullanan kişiler rutin olarak yaklaşık 10 mmHg kan basıncında bir artış yaşarlar. İlişkilendirme, bu etkinin zaten yüksek tansiyonu olanlara potansiyel olarak zarar verdiğini not eder ve yaşlı hastaların ve kalp hastalığı olanların kafein almamalarını önerir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır