|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Zihininizi Koruyacak Vitaminler Sharp

Vücudunuz için iyi olan şey, görünüşe göre beyniniz için önemlidir. Çeşitli besinler, C, D, E vitaminleri ve B vitamin kompleksi üyeleri de dahil olmak üzere zihninizi keskin tutmanıza yardımcı olabilir. Bu besin seviyesinin yüksek olduğu kişiler bilişsel testlerden daha yüksek puanlar alma eğilimindedir, 2011'de "Nöroloji" de yayınlanan bir çalışmayı rapor eder.

B-12 Vitamini ve Beyin

B-12 Vitamini eksikliği belirteçleri demans hastaları arasında gözlenen önemli beyin büzülmesinin yanı sıra yaşlılar arasında zayıf kısa süreli hafıza, konsantrasyon ve diğer düşünme süreçleriyle ilişkilendirilmiştir. Bununla birlikte, 2013 Ontario Sağlıklı Teknoloji Değerlendirme Serisi kanıta dayalı bir analiz, B-12 desteğinin beyin işlevini geliştirdiğini bulamadı. Çalışmada sadece B-12 vitamini yan ürününün yüksek düzeyleriyle homosistein ve bunama başlangıcı arasındaki ilişkiyi gösteren çok düşük kalitede kanıtlar olduğu bildirildi. B-12 vitamini kaynakları et, kümes hayvanları, balık, süt ürünleri, yumurtalar ve güçlendirilmiş tahıllar ve soya sütüdür.

B-6 Vitamininin Bilişsel Faydaları

B-6 Vitamini ruh düzenleyici hormonların üretilmesine yardımcı olur ve serotonin ve norepinefrin gibi kimyasal maddeler olan nörotransmiterler. Bu maddeler vücudunuzdaki sinir hücrelerinin birbirleriyle iletişim kurmasına yardımcı olur. Önemli B-6 eksiklikleri yaygın olmamakla birlikte, semptomlar arasında sinirlilik, sinirlilik, depresyon, konsantre olma zorluğu ve kısa süreli hafıza kaybı bulunur. Açıkçası, B-6 vitamini sadece hafıza ve bilişsel işlev için değil, aynı zamanda genel ruh sağlığı için de önemlidir. Kaliteli gıda kaynakları arasında kümes hayvanları, ton balığı, somon, karides, et karaciğeri, süt ürünleri, mercimek, fasulye, ıspanak, havuç, ayçiçeği tohumu ve kepekli tahıllar vardır.

Folat ve Zihinsel Durum

Folat, Düşük seviyelerde anksiyete ve depresyon gibi duygudurum bozuklukları ile ilişkili olan iyi hissettiren hormonların ve nörotransmiterlerin üretimi. Bu yüzden folat eksikliği belirtileri arasında sinirlilik, unutkanlık ve zihinsel durgunluk olduğu anlaşılmaktadır. Ayrıca, Ontario Sağlıklı Teknoloji Değerlendirme Serisine göre, birleşik folat ve B-12 vitamini ile takviye edildiğinde, hafif bilişsel bozukluğu olan hastalarda, yavaşlayan zihinsel düşüşe dair bazı kanıtlar vardır. Folat gıda kaynakları arasında koyu yeşil yapraklı sebzeler, fasulye, kuşkonmaz, kepekli tahıllar, somon, avokado ve güçlendirilmiş süt, meyve suyu veya mısır gevreği yer almaktadır.

Bilişsel İşlev ve Antioksidanlar

Alzheimer hastalığı çekenlerde sıkça görülen serbest radikaller. “Avrupa Epidemiyoloji Dergisi” nde yayınlanan 2007 Rotterdam Çalışması, C ve E vitamini alımının, demans ve Alzheimer hastalığı riskinin azalması ile ilişkili olduğunu göstermiştir. Aynı araştırma popülasyonunun "Nöroloji Arşivi" ndeki 2010 yılı izlemesi, sadece E vitamini açısından zengin besinler ile olan ilişkinin önemli kanıtlarının olduğunu göstermiştir. E vitamini temel olarak fındıkta, tohumlarda, bitkisel yağlarda, kepekli tahıllarda, buğday tohumu ve yapraklı yeşillerde bulunur. Zengin C vitamini kaynakları meyveler ve çeşitli sebzeleri içerir.

Vitamin D'nin Bilişindeki Rolü

D vitamini reseptörleri, beynin her yerinde bulunur ve burada vitamin, içinde ortaya çıkan protein birikintileri olan amiloid plakları temizlemeye yardımcı olur. Alzheimer hastalığı olanların beyinleri. Ayrıca, bilinen düşük D vitamini seviyeleri Alzheimer hastalığı, demans ve bilişsel bozulma riski ile ilişkilendirilmiştir. Bununla birlikte, bu bağlantının bilişsel azalmanın D vitamini konsantrasyonları üzerindeki etkisinden mi yoksa bunun tersi mi olduğu belli değildir. Yağlı balıkların yanı sıra, D vitamini açısından zengin besinler, güçlendirilmiş süt, portakal suyu ve hazır yemek tahıllarını içerir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]