| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Akış Metreyi Oksijen Yoğunlaştırıcısına Ayarlama

Dünya atmosferindeki hava diğer gazlarla birlikte yaklaşık yüzde 21 oksijen ve yüzde 79 nitrojen içerir. Azot ve diğer gazları havadan filtreleyerek, bir oksijen konsantratörü, bir oksijen maskesi veya bir kanül, burun deliklerinize uyan çatalları olan plastik bir tüp aracılığıyla saf oksijeni solumanıza izin verir. Oksijen yoğunlaştırıcı, kalp veya akciğer hastalığınız, anemi veya yanıklar gibi yaralanmalarınız varsa ekstra oksijen almanıza yardımcı olur. Akciğerleriniz oksijeni kanınıza aktarır, bu da oksijeni vücudunuzdaki tüm hücrelere taşır. Vücudunuzun verimli bir şekilde çalışması ve hayatta kalabilmesi için oksijene ihtiyacı vardır.

Debi ölçerin üzerindeki metal topun, doktorunuz tarafından önerilen sayısal seviyeye yükseldiğini görene kadar debimetrenin oksijen konsantratörü kadranını çevirin veya bakıcı, debimetre metal bir bilye kullanıyorsa. Topu doğru sayıya kaldırmak, kadranı oksijen akışını arttırmak için saat yönünün tersine çevirin ve topu azaltmak için oksijen akışını azaltarak saat yönünde çevirin. Akış ölçer, oksijen konsantratörünün ön tarafında bulunur.

Metal küreyi, doktorunuzun belirttiği sayının yanındaki hatta ortalayın. Akış ölçer, oksijen konsantratörü veya oksijen deposundan oksijenin dakikada litre (LPM) cinsinden ne kadar hızlı salındığını kontrol eder, genellikle 0 - 5 arasında değişen sayılarla gösterilir.

Kadranını çevirin Modelinizde numaralandırılmış bir kadran veya bir iğne debimetre kullanılıyorsa, oksijen konsantratörü debimetresini doğrudan doktorunuz veya bakıcınız tarafından önerilen numaraya getiriniz.

Uyarılar

Sigara içmeyin veya başka insanlara izin vermeyin oksijenin etrafında duman. Oksijen hızlı yanmaya veya yanmaya neden olduğundan, yangının evinizde hızla yayılmasına neden olabilir. Oksijen yoğunlaştırıcınızı gaz ocaklarından, açık alevlerden ve diğer ısı kaynaklarından uzak tutun. Yakında bir yangın söndürücü çalışmasını sağlayın.

Evinizde yangın çıkması durumunda derhal bırakın ve 911'i arayın. İtfaiyeye evde oksijen olduğunu söyle. (Bkz. Referans 2)

Akış ölçeri asla doktorunuzdan veya bakıcınızdan izin almadan daha yüksek bir akış hızına ayarlamayın. Daha yüksek bir akış hızı, kalp hastalığı, konjestif kalp yetmezliği, pulmoner hipertansiyon, amfizem ve astım gibi bazı tıbbi durumlarınız varsa tehlikeli olabilecek çok fazla oksijen verecektir. (Bkz. Referans 3 ve 4)

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com