Magnezyum vücutta en bol bulunan minerallerden biridir ve sağlık için elzemdir. Östrojenin, magnezyumun vücut tarafından emilimini ve kullanımını arttırdığı bilinmektedir. Bununla birlikte, yüksek östrojen seviyeleri vücuttan magnezyum tüketebilir. Östrojen ve magnezyum seviyeleri arasındaki etkileşim menstrüel baş ağrıları ve migrenlerin yanı sıra kardiyovasküler hastalık ve menopoz sonrası osteoporoz riskindeki artıştan sorumlu olabilir.
Vücuttaki Magnezyum
Vücuttaki yüzlerce biyokimyasal işlem magnezyum güveniyor. Bağışıklık sistemi, düzenli kalp atışı, kas kasılmaları, sinir fonksiyonu ve kemik kuvveti magnezyum içerir. Yeşil sebzeler, baklagiller, kuruyemiş, tohumlar ve tahıllar, magnezyumun diyet kaynaklarıdır. Magnezyum eksikliği böbrek hastalığı, düşük diyet alımı ve diüretikler gibi ilaçlar ve iştah kaybı, bulantı, kusma, yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerden kaynaklanabilir.
Magnezyum ve Östrojen
Östrojen vücut dokularının oranını arttırır. ve kemik kandaki magnezyum emer. "Amerikan Beslenme Koleji Dergisi" ndeki 1993 tarihli bir inceleme, genç kadınlarda kardiyovasküler hastalık ve osteoporoz oranının düşüklüğünden normal östrojen seviyelerinin sorumlu olabileceğini göstermektedir. Bu hastalıkların riski, östrojen düzeyleri azaldıkça menopozdan sonra keskin bir şekilde artmaktadır.
Adet Migren ve Magnezyum
Magnezyum, menstrüel baş ağrıları ve migrenlerin kısa vadede tedavisinde etkili olmuştur. Östrojen düzeyleri adet öncesi ve sırasında azalır, potansiyel olarak magnezyum metabolizmasını, sinir ve beyin fonksiyonunu değiştirir. Şiddetli migrenlerde, semptomları kontrol etmek için östrojen tedavisi gerekebilir. Adet sırasında sık veya zayıflayan baş ağrıları yaşarsanız, teşhis testleri için kadın hastalıkları uzmanınıza /jinekoloğunuza bakın.
Hastalık Riski ve Magnezyum
Bir kadın yaşlandıkça östrojen düzeyleri azaldıkça, kardiyovasküler hastalık ve osteoporoz riski büyük ölçüde artar . Kalsiyum takviyeleri genellikle osteoporoz riskini azaltmak için alınır. Kandaki yüksek kalsiyum ve düşük magnezyum seviyeleri kanın pıhtılaşma hızının artmasına ve kardiyovasküler hastalık riskine yol açabilir. Kalsiyum takviyesi alan yaşlı kadınlara doktorlarından eşzamanlı olarak ek magnezyum alma hakkında sorular sormaları gerekir.
, , ] ]