Magnezyum, sinir sistemi, kas ve hücresel fonksiyonlarda hayati rol oynayan temel bir mineraldir. Çocukların Pittsburgh Hastanesi'ne göre düşük magnezyum kan seviyelerinden muzdarip kişiler, kas zayıflığı, düzensiz kalp atışı ve nöbet semptomları yaşayabilir. Araştırmalar magnezyum glukonat takviyelerinin magnezyum eksikliği olan kişiler için faydalı olabileceğini göstermektedir.
> Magnezyum glukonat, Science Lab.com'a göre C12H22MgO14 kimyasal formülüne sahip organik bir bileşiktir. Kokusuz ve tatsız yanıcı olmayan beyaz bir katıdır. Diyetteki magnezyum kaynakları arasında fındık, fasulye, tahıl taneleri ve koyu yeşil yapraklı sebzeler bulunur.
Magnezyum glukonat bir tablet veya sıvı formda mevcuttur. MedlinePlus, genellikle günde iki ila dört kez oral yoldan verildiğini bildirmektedir. İstenmeyen yan etkileri önlemek ve emilimini artırmak için magnezyum glukonat gıda ile birlikte alınmalıdır. Magnezyum glukonat takviyeleri, Pittsburgh Çocuk Hastanesine göre, tablet başına 500 mg dozunda mevcuttur.
Yararları
Magnezyum glukonat, MedlinePlus'a göre, düşük kan magnezyum seviyelerine sahip bireyleri tedavi etmek için kullanılır. . Vücudun ihtiyaç duyduğu sağlıklı miktarlarda magnezyumun eski haline getirilmesi veya korunması suretiyle çalışır. Düşük kan magnezyum seviyelerine GI yolunu ve böbrekleri etkileyen bazı bozukluklar neden olabilir. Nemours Vakfı'ndan KidsHealth, magnezyum glukonatın, büyüme ve refahı desteklemenin yanı sıra düşük magnezyum seviyelerini tedavi etmek için çocuklara da verildiğini bildirmektedir.
Dr. S. Li tarafından yürütülen ve Pekin Tıp Üniversitesi Üçüncü Hastanesinde yürütülen bir Çin araştırmasına göre. "Çin Kadın Hastalıkları ve Doğum Dergisi" nin Ekim 1997 sayısında çıkan sonuçlar, günde 3 g oral magnezyum glukonatın gebe kadınlarda hipertansiyon riskini önemli ölçüde azalttığını bildirdi.
Önlemler
Magnezyum alerjisi olan bireylere magnezyum glukonat önerilmez. Drugs.com'a göre, bazı tıbbi durumlar magnezyum glukonat ile etkileşime girebilir. Apandisit, kalp problemleri veya böbrek rahatsızlıkları olan veya gebe olan kişiler, magnezyum glukonat kullanmadan önce doktorlarına veya eczacısına danışmalıdırlar. Bir sağlık hizmeti sağlayıcısının denetimi.
Yan Etkiler
Magnezyum glukonat kullanımıyla ilişkili en sık görülen yan etkiler diyare, gaz ve mide rahatsızlığıdır. Magnezyum glukonata alerjisi olan kişilerde döküntü, kurdeşen, nefes almada zorluk, bulantı ve yüzün şişmesi görülebilir. Kusma, baş dönmesi veya ciltte kızarma semptomları yaşarsanız, acil tıbbi yardım alın.