Miyelin kılıfı sinyal iletimi ile sinirlere yardımcı olur. Kılıf hasar görürse, hafıza ile ilgili problemler, belirli hareketler ve fonksiyonlar yaygındır. Bazı oto-bağışıklık hastalıkları ve gıda böcek ilaçları gibi dış kimyasal faktörler miyelin kılıfına zarar verebilir. Bu sinir örtüsünün yenilenmesine yardımcı olacak yiyecekler için zararlı kimyasalları diyet ve yaşam biçiminden çıkarmalısınız. Ek olarak, özellikle besleyici bir diyetle elde edilen, belirli minerallere ve yağlara ihtiyacınız olacaktır.
Kolin ve inositol bakımından yüksek yiyecekler yiyin. Bu amino asitler, miyelin kılıf onarımı için çok önemlidir. Kolin yumurtada, dana eti, fasulye ve bazı fındıklarda bulunur. Vücutta yağ birikintilerinin oluşmasını önlemede yardımcı olur. Inositol, serotonin oluşumuna yardımcı olarak sağlıklı bir sinir sistemini destekler. Fındık, sebze ve muzlar inositol içerir. İki amino asit, kan dolaşımındaki kötü yağları azaltan lesitin üretmek için birleşir. Yüksek kolesterol ve yağların miyelin kılıfının onarımını önlediği bilinmektedir.
B vitaminleri bakımından zengin yiyecekleri yiyin. Aynı zamanda tiamin olarak da adlandırılan B-1 Vitamini ve B-12, miyelin kılıfının fiziksel bileşenleridir. B-1 içeren yiyecekler pirinç, ıspanak, lentolar ve domuz eti içerir. B-5 Vitamini yoğurt ve ton balıklarında bulunabilir. Kepekli tahıllar B vitaminleri bakımından zengindir ve birçok tahıl onlarla güçlendirilmiştir. Süt ürünleri de B vitamini açısından zengindir. Bu besinler vücuttaki yağları yakan metabolizmayı arttırır ve oksijen taşırlar.
Diyetinize yağ asitleri ekleyin. Yağ asitleri, kılıfın yağ içeriğini arttırır. Keten tohumu, balık yağı, somon, ceviz ve barbunya fasulyesi Omega-3 yağ asitleri ile yoğundur. Miyelin kılıfı, hepsi bu yağ asitlerinden gelen yüzde 70 yağdır. Oleik asit, bu içeriğe önemli bir doğal katkıda bulunur. Zeytinyağı, avokado ve fındık oleik asit içerir.
Bakır içeren yiyecekleri ekleyin. Miyelin kılıfı, yalnızca bakır bağımlı bir enzim kullanılarak oluşturulabilen lipitler kullanılarak yenilenir. Bu yardım olmadan diğer besinler işlerini yapamazlar. Bakır mercimek, badem, kabak çekirdeği, susam ve semisweet çikolatada bulunur. Karaciğer ve deniz mahsulleri ayrıca düşük dozlarda bakır içerebilir. Kekik ve kekik gibi kurumuş otlar, diyetinize mineral eklemenin kolay bir yoludur.
İpucu
Süt, yumurta ve antasitler bakır emilimini engelleyebilir. p> Yemek tariflerinde tereyağı için zeytinyağı değişimi yapın.
B vitaminleri aşırı tüketildiğinde tüketilir ve vücut için bir tehlike oluşturmaz.
Tüm vitamin ve besinlerin günlük tavsiyelerini dahil edin.
Uyarılar
Bakır aşırı dozları zihin ve beden için ciddi sorunlara neden olabilir. Mineralin doğal tüketimi en iyisidir.
Gıda alımı gibi doğal yöntemler, tıp doktorunun sağladığı bakımın bir tamamlayıcısıdır.
Gerekenler
>
Zeytinyağı
Balık
Kuruyemiş
Kakao
Avokado
Kepekli tahıllar
Baklagiller
Ispanak