ADA gibi ekmek, tahıl , patates , fasulye , makarna ve pirinç gibitahıl ve nişasta kategorisinden 6 ve 11 porsiyon arasında yemek önerir . Bu besinler ihtiyaç duyulan karbonhidrat sağlar .
Sebze
lahana, Brüksel lahanası , karnabahar, lahana , domates , marul , ıspanak ve brokoli gibi sebzelerin üç beş porsiyon , ,günlük diyet dahil edilmelidir . Sebzeler lif , vitamin ve mineral kaynağıdır.
Meyve
Meyveler aynı zamanda lif , vitamin ve mineraller sunuyoruz . Bu tür kavun , portakal , elma , çilek , böğürtlen , şeftali , muz , armut , üzüm ve kayısı gibi meyve iki ila dört günlük porsiyon , tavsiye edilir .
Mandıra
süt veya süt ürünlerinin iki-üç porsiyon tüketmek , günlük kalsiyum , protein ve vitaminler sağlar . İyi seçimler olmayan veya az yağlı süt ve yoğurt bulunmaktadır .
Et /Protein
protein Dört ila altı ons günlük tavsiye edilir ve sığır eti yağsız içerebilir , hindi ve tavuk , balık , kuru fasulye , yumurta , tofu , süzme peynir ve fıstık ezmesi . Bu besinler aynı zamanda vitamin ve mineralleri içerir .
Yağlar /Tatlılar
Yağlar ve böyle şeker , çerez , dondurma , patates cipsi , kraker ve kızartılmış gıdalar gibi tatlılar , sınırlı olmalıdır . Bunlar besleyici değildir ve küçük porsiyonlarda servis arada bir tedavi olarak ayrılmış olmalıdır .